Trim staze, vježbalište, dječje igralište na 1600 m2; Radovi na Musapstanu trebaju biti gotovi za šest mjeseci, u oazu se ulaže 100 tisuća eura

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić s zamjenikom Antom Babićem i pročelnicima Darkom Kasapom, Antom Ćurkovićem i Robertinom Dujela te direktorom tvrtke „Nasadi“, Josipom Krnčevićem, obišao je radove na uređenju dijela šume Musapstan koji su u tijeku, a provode ih Hrvatske šume.

Radi se izgradnji dodatnih sadržaja za igru i rekreaciju koji će potaknuti veći broj naših sugrađana da svoje slobodno vrijeme kvalitetno provedu okruženi prirodom.

Projektom je predviđeno uređenje poučne šljunčane staze ukupne dužine oko 5,5 kilometara, šljunčane trim staze dužine 1500 m, a uz nju i izgradnja vježbališta površine 800 m2, zelene učionice od 400 m2, veliko dječje igralište površine 1600 m2 te klupe za odmor i prateći info panoi na području šume Musapstan, kazao je Mislav Maršić iz Hrvatskih šuma.

Objasnio je da je cjelokupni obim radova financiran europskim sredstvima – nešto manje od 100 tisuća eura.

Rok za izgradnju i dovršetak cijelog projekta je 6 mjeseci, a do sada su probijene trim staze i pješačke staze te je započela izgradnja igrališta.

Marišić je također napomenuo kako je posljednjih desetak godina na području šume posađeno novih 13.600 sadnica pinije.

Kako smo i najavili Zadar kreće snažnije nego ikad u svoju zelenu priču. Radi se na Musapstanu punom parom. Zahvaljujem Hrvatskim šumama, našem partneru u ovom projektu koji u ovom posebnom prirodnom okruženju pripremaju niz novih sadržaja namijenjenih građanima svih uzrasta. Neće više biti smeća na Musapstanu. Uz kamere koje već postoje, do završetka ovih radova Grad će, nakon što Hrvatske šume prihvate inicijativu, izraditi prirodne zelene barijere koje će spriječiti nekontrolirani ulaz vozilima i odlaganje otpada. Također, UO za graditeljstvo izradio je idejno rješenje za izgradnju pristupne ceste i dva parkirališta te je za tu namjenu ishođena i lokacijska dozvola, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Istaknuo je također kako Grad planira i druge javne zelene gradske površine urediti u javne parkove i staviti u službu građana te će se, s obzirom na nove mogućnosti sufinanciranja zelenih projekata europskim sredstvima, unaprjeđenju urbanog zelenila u Zadru dati prioritet i kroz prostorno-plansku dokumentaciju. Lokacije koje su za to namijenjene su sve lokacije koje su u državnom ili lokalnom vlasništvu, a prostornim planom su predviđene kao zelene zone.

Upoznali smo javnost s investicijom u parku Vruljica i ono što smo najavili je uređivanje zelenih zona po kvartovima. Označili smo ih i sad idemo jednu po jednu rješavati. Među prvi projektima je uređenje borove šume kod predvojničke. Što se tiče šume Musapstan  ona polako postaje još jedan dnevni boravak građana. Nakon ovih investicija i projekta koji sprema odjel za EU fondove Zadar će u još jednoj temi postati predvodnik, a Mustapsan će nam svima služiti na ponos, zaključio je za kraj gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...