Botić: “Moja djeca ubuduće neće nositi masku u školi, pozivam i ostale roditelje da o tome ozbiljno razmisle”

Marjana Botić, vijećnica Akcije mladih medijima je proslijedila priopćenje o tri inicijative koje je pokrenula:

“U zahtjevnom trenutku za djecu i obitelji, željela bih sve kolegice i kolege vijećnike, Gradonačelnika i javnost obavijestiti o inicijativama koje sam pokrenula, a koje za krajnji cilj imaju dobrobiti za građane, obitelji i djecu u Zadru, Hrvatskoj općenito.

Inicijativu za osiguravanje toplog obroka u školi za sve učenike osnovnih škola u Zadru (i paralelno u Zadarskoj županiji) želim predstaviti na osnovi odgovora nadležnog ureda jer smo svjesni da je to jedan proces, što nas međutim ne smije zaustaviti da tople školske obroke uz participaciju i/ili besplatne osiguramo za svu školsku djecu što prije.

Inicijativu  „Besplatne ulaznice  u Nacionalne parkove i Parkove prirode za hrvatske građane, obitelji i djecu“  (u privitku detaljnije) pokrećem jer svi vidimo kako su  Nacionalni i Parkovi prirode postali praktično potpuno nedostupni našim sugrađanima zbog,  za naš standard, enormno visokih cijena ulaznica. Stoga vidimo potrebu za ovakvom inicijativom i molim za mailove podrške u odgovoru na ovaj mail ukoliko nađete da iste podržavate.

Također ponukani neželjenim slikama, čak koliko čujemo hapšenjima roditelja koji se opire nošenju maski djece u školi, podsjećamo kako je osobno član Nacionalnog stožera g. Capak javno u ožujku i travnju prošle godine kad nije bilo maski u prodaji, govorio o tome kako se maske ne trebaju nositi, a posebno ne zdrava djeca u školi!!  Sad, posebno nakon provedenog nacionalnog istraživanja koje je potvrdilo kako je Corona situacija negativno utjecala na psihičko i psihološko stanje djece podržavam inicijativu da djeca u školama ne trebaju nositi maske.

Nošenje maski u školi praktično je  bez ikakvih utjecaja na eventualno širenje virusa, ali zato je štetnim za zdravlje djece u pogledu pravilnog disanja i razvoja pluća. Svi koji radimo u obrazovanju svjesni smo da djeca međusobno nisu opasnost, kako maske nose eventualno zbog nas i vjerujem kako smo se  većinom, ako ne svi spremni odreći se te gotovo nikakve sigurnosti – za dobrobit i pravilan razvoj djece?  Ubuduće moja djeca neće nositi masku u školi, a pozivam i ostale roditelje da o tome ozbiljno razmisle.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...