Optužnica za 58-godišnjaka i 56-godišnjaka; Na polju površine od 21 tisuću kvadratnih metara odlučili uzgajati marihuanu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 22. listopada 2021., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1963. i 1965.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

– Okrivljenicima se stavlja na teret da su zajednički i dogovorno s još jednom, za sada, neutvrđenom osobom, od početka veljače 2021. godine do 18. kolovoza 2021. u Islamu Grčkom, na dijelu čestice zemlje na kojoj je tvrtka prvookrivljenika prijavila dopuštenu sadnju industrijske konoplje, stvorili plan kako će na dijelu tog polja površine od 21 000 kvadratnih metara, zasaditi i uzgojiti konoplju tipa droge marihuana. Drugookrivljenika se tereti da je povezao prvookrivljenika s tom trećom, za sada, neutvrđenom osobom sukladno prethodnom međusobnom dogovoru, a u cilju da se nepripadno materijalno okoriste proizvodnjom i daljnjom prodajom droge na ilegalnom tržištu i protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tereti ih se da su na dijelu zemljišta posadili najmanje 7728 sjemenki konoplje tipa marihuane te vodili brigu o rastu i uzgoju tih posađenih biljki (lišće i cvjetni vrhovi sadrže više od 0,3 posto tetrahidrokanabiola) koje su narasle do prosječne visine od oko 163 cm i sadrže 8.860,15 kilograma droge marihuana. Navedena vrsta droge se nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, piše u optužnici.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika, 58-godišnjaka i 56-godišnjaka, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...