POKUŠAJ UBOJSTVA Pijani Zadranin autom pratio čovjeka s kojim je bio u svađi pa ga pregazio!

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju.

– Okrivljenika se tereti da je 10. srpnja 2021. oko 16,00 sati, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola uslijed čega su mu bile bitno smanjene vozačke sposobnosti. Tereti ga se da je vozilom pratio oštećenika, s kojim je tog dana bio u svađi i koji je hodao u istom smjeru izvan desne strane kolnika, te je, u cilju da ga usmrti, u trenutku kada je bio u njegovoj neposrednoj blizini, vozilom naglo skrenuo u desno prema oštećeniku i udario ga prednjim desnim dijelom vozila. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji, stoji u optužnici.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...