U županiji 4 nova slučaja zaraze, Stožer o Covid potvrdama: “U svim našim bolnicama i Domu za starije nije bilo nikakvih problema”

Na području Zadarske županije 4 su nova  slučaja zaraze koronavirusom, a novooboljele osobe izolaciju provode na području grada Zadra (3) i Benkovca (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirana je 361 osoba, pod aktivnim nadzorom je 590 stanovnika, a od bolesti su se oporavile 33 osobe.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 22 pacijenta od kojih je 4 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13  bolesnika oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

“Od danas je na snazi  Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere koju su u  zdravstvenim i socijalnim  ustanovama obvezni  provoditi, odnosno od danas  svi zaposlenici  u tim ustanovama trebaju posjedovati EU digitalne Covid potvrde. U svim našim bolnicama i Domu za starije osobe nije bilo nikakvih  problema. Djelatnici koji ne posjeduju spomenute potvrde obavili su testiranje”, poručili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...