Zadar bi za tri godine trebao dobiti hotel s pet zvjezdica na mjestu upravne zgrade tvornice Maraska

Zadar bi za tri godine u srcu grada trebao dobiti luksuzni hotelski kompleks na mjestu upravne zgrade tvornice Maraska. Na početak realizacije tog projekta čeka se godinama, baš kao i u slučaju projekta Kupari gdje se također očekuje skori početak radova. U taj je projekt ušao investitor iz Singapura koji u Župu dubrovačku dovodi hotelski lanac Four Seasons, donosi HRT.

Napokon počinje realizacija projekta kojim će se bivša upravna zgrada Maraske u Zadru transformirati u hotel s pet zvjezdica.

– Završili smo rad na dizajnu. Hotel će biti pod brendom Hyatt grupe koji su i dalje vrlo motivirani za nastavak realizacije projekta. Planirali smo početak radova ove jeseni, no zbog nekoliko razloga povezanih s razvojem projekta mislim da će fizički radovi započeti sljedeće godine, rekao je Burak Baykan, regionalni direktor Doğuşa Hrvatska.

Vrijednost ukupne investicije iznosi oko 120 milijuna eura, dok je cijena samog hotela 50 milijuna eura.

– Bit će to Hyatt Regency hotel sa 130 soba, a rezidencijalni dio oko hotela imat će 160 smještajnih jedinica, naglasio je.

Čini se da i za napušteni hotelski kompleks Kupari na jugu Hrvatske u Župi dubrovačkoj dolaze bolji dani. U projekt se uključio singapurski investitor HPL koji dovodi hotelski lanac Four Seasons.

– Tvrtka HPL danas u svijetu raspolaže s 18 hotela koji poslu pod brendom Four Seasons također dodatnih šest hotela je u izgradnji, a zajedno s obiteljskom tvrtkom Como u svijetu raspolažu sa 77 hotela. Držim da je to jedna dovoljna referenca i dovoljna garancija, istaknuo je.

Urbanistički plan je prihvaćen, imovinskopravna pitanja su riješena, ostaje još problem infrastrukture.

– To je regulacija bujice Taranta kako ona ne bi na neki način ugrozila budući kompleks koji se treba graditi. Informacija je da se dovršava projektna dokumentacija, po njenom dovršetku Hrvatske vode će sufinancirati značajan dio radova, govori Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Iz HEP-a, koji mora uspostaviti novu elektroenergetsku mrežu, poručuju da investitor još nije zatražio priključenje na mrežu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...