U Poličniku se gradi novo stambeno naselje za mlade obitelji

U neposrednoj blizini poslovne zone Grabi u Poličniku gradi se novo stambeno naselje sa 60 obiteljskih kuća namijenjeno mladim obiteljima, u sklopu kojeg će se izgraditi i dječji vrtić. Gradilište su u pratnji domaćina, općinskog načelnika Davora Lončara posjetili ministar Šime Erlić i župan Božidar Longin sa suradnicima.

Načelnik Lončar najavio je da je u tijeku priprema projektno-tehničke dokumentacije za novo stambeno naselje za mlade obitelji u mjestu Murvica (kod Karaule) gdje bi se u prvoj fazi gradilo 100 obiteljskih kuća.

Župan Longin istaknuo je kako je upravo razvoj Općine Poličnik ogledni primjer politike ravnomjernog razvoja županije, dok je ministar Erlić čestitao načelniku Lončaru što je ustrajnošću došao do faze u kojoj se trenutno gradi 20, a bit će ukupno 60 kuća za mlade.

„U centru Vladine politike ovih 8 godina su mladi i mlade obitelji kojima se omogućava bolji život u svim krajevima Hrvatske, a nema boljeg primjera naše politike i suradnje s nekom županijom i općinom od ovoga u Poličniku. Podijelili smo ovdje još 9 ugovora kroz programe našeg Ministarstva, a u budućnosti ćemo pomoći da se nastavi graditi, da ubrzamo procese i da pomognemo razvoju komunalne infrastrukture. Treba istaknuti da su i drugi Vladini resori pomogli da bi ovakvi projekti došli do faze realizacije. Sretan sam što se jedna takva vizija konkretno realizira u Poličniku“, rekao je ministar Erlić.

Cilj programa koje provodi njegovo Ministarstvo je, istaknuo je Erlić, poticanje razvoja gospodarskih i društvenih aktivnosti u navedenim područjima u skladu s njihovim razvojnim posebnostima, kroz ulaganja u infrastrukturne projekte te postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja te poticanje razvoja ključnih gospodarskih sektora.

„Posebno me veseli što smo uveli novi program za Bukovicu i Ravne Kotare koji nije postojao do sada, a na koji će se moći javiti općine s ovog područja u interesu revitalizacije cijelog kraja i zaleđa. Pokrili smo sva područja – s jedne strane ulaganjima u gradove kroz koja je Zadar dobio 43 milijuna eura putem ITU mehanizma, više od 25 milijuna eura ići će za projekte na zadarskim otocima, a ovdje u Poličniku smo uručili ugovore vrijedne 500 tisuća eura za zadarsko zaleđe što će biti trajna podrška za razvoj. Treba naglasiti da su ovo su jednogodišnji projekti potpore manje vrijednosti, no do sada smo kroz ove potpore diljem Hrvatske financirali preko 4980 projekata i tako pomogli da se brže provedu. Govorimo o ukupnoj vrijednosti od preko 200 milijuna eura uloženih sredstava od 2016. godine do danas“, poručio je Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...