NK Galovac je hit prvenstva 2. ŽNL, Vicko Burčul: “Ozračje u svlačionici je pozitivno, nakon dugo vremena smo lideri”

Hit prvenstva 2. ŽNL svakako je NK Galovac, vodeći klub na ljestvici nakon devet odigranih kola s 21 osvojenim bodom, dva više od Zemunika. Klub je osnovan davne 1947. godine, igra domaće utakmice na igralištu Milivoj Burčul- Lućo, kapaciteta 150 sjedećih mjesta. U 10. kolu u subotu 20. studenog u 14 sati, Galovčani su domaćini trećeplasiranoj Podgradini.

Predsjednik NK Galovac Vicko Burčul ponosan je na rezultate prve momčadi.

– Presretni smo svi u klubu, nakon dugo vremena lideri smo prvenstva, ozračje u svlačionici je pozitivno i nadamo se da će tako i ostati. Dva su kola preostala do prvenstvene stanke i zimskog odmora, cilj nam je zadržati vodeću poziciju i postati jesenski prvaci, a u konačnici osvojiti prvo mjesto na ljestvici na kraju sezone, te ući u 1.ŽNL, govori Burčul.

 

Jesu li svi vaši igrači iz Galovca ?

– Imamo i nekoliko igrača sa strane i to iz Gorice, Jovića i Poličnika, svi ti naši prvotimci igraju isključivo za svoj gušt, sa srcem i ne primaju nikakvu naknadu, kaže predsjednik NK Galovca.

 

Kako se financirate ?

– Jedini koji nam uz nekoliko sponzora novčano pomaže je Općina Galovac, koja nam godišnje iz proračuna daje sto tisuća kuna i na tome smo im zahvalni, iskren je Burčul.

 

U subotu ste domaćini Podgradini ?

– To je jedna dobra momčad sastavljena od mladih igrača koji imaju potencijal. Na svom igralištu su nas pobijedili u prvom ovogodišnjem dvoboju, nastojat ćemo im uzvratiti za taj poraz. Dodao bi, kako u posljednjem kolu prije stanke u derbiju kola gostujemo kod Zemunika, u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto jesenskog dijela prvenstva, zaključio je Vicko Burčul.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...