Vozač saniteta iz Zadra u poslu je već 28 godina: “Plaća mi je manja za gotovo 1500 kuna”

Kao što smo već izvijestili, vozači saniteta i više stotina medicinskih sestara i tehničara planiraju podizanje ustavne tužbe protiv Ministarstva zdravstva, a ne isključuju ni mogućnost štrajka.

Problem je ovo koji se vuče zadnjih 10 godina, a zbog različitih koeficijenata u županijama, za isti posao, neki od njih primaju i do 1500 kuna manju plaću.

Svoje iskustvo za RTL prepričao je Ivan Gašpar iz Zadra koji je u ovom poslu već 28 godina te mu je u posljednjih 10 plaća manja 1500 kuna.

„Ja sad dobijem 5000, 5200 ja mislim da to za ovaj posao nije primjerena plaća“, kazao je Ivan Gašpar, vozač saniteta iz Zadra.

Njegovu sudbinu dijeli više od 700 vozača saniteta, kada su reformom 2011. razdvojeni od vozača hitne. U nekim županijama ostao im je isti koeficijent, ali u nekima se smanjio.

„Izgubio sam dosta novaca, ako gledamo da je manja plaća 1000, 1500 kuna, onda možete misliti, to je preko 150 tisuća kuna sam izgubio“, rekao nam je Ivan.

Smanjile su se plaće, ali nije, kažu, obujam posla pa najavljuju ustavnu tužbu i štrajk. Vladi i resornom ministarstvu dali su rok do kraja siječnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...