Dalmatinski derbi pripao Zadru; Bursać blokirao Shorterovu tricu za pobjedu!

Prije samog početka utakmice direktor KK Zadar, gospodin Željko Žilavec uručio je Domagoju Vukoviću dres za 250 odigranih utakmica u dresu ekipe iz Donatova grada. Sam početak nije prošao najbajnije za domaćine koji su dosta dugo vremena proveli tražeći se šuterski. Trener Anzulović pokušavao je rotiranjem devet igrača tokom prvih deset minuta pronaći one najraspoloženije u čemu mu je najviše pomoći pridonio Justin Carter pa je vodstvo Zadra iznosilo 11:10.

Nije se domaća ekipa uspijevala pronaći niti u nastavku pa je Split opet kao i veliku većinu prve dionice bio ekipa koja je u prednosti. Indisponirane suigrače pokrivali su Bursać i Marčinković dok je Carter nastavio s dobrom igrom. Kada je bilo najpotrebnije proigrao je i kapetan Mavra i Zadar se približio na -2 (30:32).

Iako je Zadar opet potonuo na startu drugog djela nevjerojatan je bio u nastavku kapetan Mavra koji je vraćao domaćine u susret nakon što su na osam koševa plusa stigli gosti. Ipak se Split još uvijek uspješno branio napadima Zadra pa je s 44:47 počela odlučujuća dionica.

U nastavku je čitava momčad Zadra konačno proigrala i puno bolje izgledali su igrači trenera Anzulovića iako se rezultatski još uvijek nisu uspjeli odvojiti. Nakon velike muke i borbe Zadrani su ulaskom u zadnju minutu imali +6, a Split je prve koševe nakon pet minuta ubacio s linije za slobodna bacanja 56 sekundi prije kraja susreta. Na vrlo agresivnu, možda i preagresivnu, obranu Splita nisu dobro u zadnjih 20 sekundi odgovorili Zadrani te je Split imao napad za pobjedu ili produžetak koju je iskorstio pripremivši akciju za Shortera kojega je sjajno izblokirao Aleksandar Bursać i Zadar je slavio s 61:59.

Dominik Mavra uz 19 koševa bio je najistaknutiji pojedinac danas, Justin Carter još jednom je pokazao svoju klasu s 18 koševa i 10 skokova dok je Aleksandar Bursać osim pobjedničke blokade ubacio i 8 koševa. Kod Splita Toni Perković s 20 i Shannon Shorter s 13 bili su najbolji.

Srđan Subotić: ‘Prije svega čestitke Zadru na pobjedi. Mislim da je utakmica mogla otići i na drugu stranu, no na kraju njihova pobjeda mislim da i zaslužena. Dobro smo stajali, zatvorili smo neke stvari, ali u četvrtoj četvrtini utakmica se prelomila na njihovu stranu iako smo mi imali prednost i dosta kontrolirali susret i zbivanja na terenu ipak neke tehničke greške u obrani prije svega, dale su njima samopouzdanja da mogu dobiti utakmicu. Da smo tu ostali koncentriraniji mislim da bi bili u boljoj poziciji za pobijediti utakmicu.’

Vladimir Anzulović: ‘Očekivali smo tešku utakmicu, znamo da se Split pojačao, vidjeli ste i danas individualnu kvalitetu Shortera. Sve čestitke mojim igračima koji su našli načina, poslije malo klimavog prvog poluvremena što nam se ponavlja da otvaramo utakmice loše, da nađu načina u drugom poluvremenu kroz jednu agresivniju igru s nižom postavom da se vratimo i da privedemo utakmicu u našu korist. ‘

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...