Enio neće podržati proračun, Radeta tvrdi: “Iskupljuje se biračima jer su sjeli s HDZ-om i podijelili funkcije unutar NO KK Zadar”

Ne prestaju prijepori oko raspodjele gradskog novca. Nakon što je SDP objavio da će ustrajati na svom amandmanu putem kojeg traže da tri milijuna kuna ide u ruke umirovljenicima i siromašnoj djeci umjesto klubu Višnjika, oglasio se i Enio Meštrović.

Iako su njegovi zahtjevi za odlaskom sportskog direktora i sudjelovanjem vijećnika u Nadzornom odboru KK Zadra prihvaćeni, zbog čega se vjerovalo da je priča zaključena, odnosno da je njegova ruka pri izglasavanju proračuna osigurana, dogodio se preobrat. Iako kao oporbenjak nije prihvatio SDP-ov na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, odlučio je postaviti svoj amandman na prijedlog proračuna.

U iskrene namjere nezavisnih s liste Konja ne vjeruje Daniel Radeta, vijećnik SDP-a. Amandman vidi kao igrokaz za biračko tijelo.

Ovaj potez je samo naknadna pamet. Javnost koja ih je birala ne odobrava činjenicu da su sjeli za stol s HDZ-om i dogovorili funkcije unutar Nadzornog odbora kluba i zato su sada izašli s amandmanom koji je tu kako bi zadovoljio i jednu i drugu stranu. No, treba naglasiti da on uopće nije dobro razrađen, u njemu se spominje 500 tisuća kuna s kojima zapravo ne možete učiniti ništa. Na amandman treba ići cijeli iznos, u ovom slučaju tri milijuna kuna, a kako bi na koncu naši sugrađani imali dostojanstven Božić. Razlika u našim amandmanima je broj korisnika, zato nisu slični, kamoli isti. Naši amandmani obuhvaćaju preko 6400 umirovljenika koji žive s mirovinom manjom od 2500 kuna i 1000 djece koja žive u riziku od siromaštva, kazuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...