Povijesna godina iza BK Ares; Uspjeh na Europskom prvenstvu, vodstvo u Prvoj Hrvatskoj boksačkoj ligi, jedanaest državnih medalja…

Povijest je ispisana u Boksačkom klubu Ares, najbolja godina do sada je iza nas a uspješni smo bili na Europskom prvenstvu za kadete gdje smo osvojili prvu europsku medalju (bronca, Ivan Nekić) , vodeći smo u Prvoj Hrvatskoj boksačkoj ligi- mladi nakon šest održanih kola gdje nastupa pedesetak klubova iz cijele Hrvatske, te Prvenstvima Hrvatske u svim uzrastima gdje su naši boksači ovu godinu osvojili čak jedanaest državnih medalja, te smo drugu godinu zaredom najuspješniji klub u Hrvatskoj na prvenstvima Hrvatske za mlađe uzraste, a naš trener Nikola Marketin izabran je za izbornika Hrvatske boksačke reprezentacije za mlađe kadete i kadete a trener Vedran Bajlo obnaša funkciju trenera reprezentacije. Boksački klub Ares od svog osnutka je nositelj kvalitete u Zadru i Zadarskoj županiji, kažu iz kluba i nabrajaju uspjehe.

Krenut ćemo s Prvenstvima Hrvatske za sve uzraste gdje je osvojeno ukupno jedanaest državnih medalja od toga tri zlatna, pet srebrnih i tri brončana odličja. Najuspješniji smo bili u mlađim uzrastima gdje smo osvojili ukupno sedam medalja te smo drugu godinu za redom najuspješniji klub u Hrvatskoj u kategoriji mlađih uzrasta.

Na Europskom Prvenstvu u Sarajevu Boksački klub Ares predstavljala su trojica boksača koji su branili boje Hrvatske : Niko Dražina, Ivan Nekić i Andrejas Baričević. Za nas je već veliki uspjeh bio odlazak čak trojice boksača na EP. Veliko iskustvo za naše dečke i pokazatelj da imamo budućnost. Na navedenom EP osvojili smo povijesnu i prvu veliku medalju za naš klub a za to se pobrinuo Ivan Nekić (brončano odličje).

Prva Hrvatska boksačka liga- mladi gdje smo prvi na ljestvici od pedesetak klubova iz cijele Hrvatske nakon šest kola te je ostalo još svega četiri kola gdje se nadamo da ćemo i tu dominirati te osvojiti ligu i time ostvariti još jedan izvanredan uspjeh za naš klub.

Izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije za mlađe kadete i kadete je postao naš trener Nikola Marketin, a u stručnom stožeru odnosno trener reprezentacije je također naš trener Vedran Bajlo a skupa s trenerom Morisom Tankovićem iz BK Arena Pula organizirali smo više reprezentativnih kampova i mini priprema.

Ivan Nekić je nagrađen s Grbom grada Zadra za postignute rezultate kao o nagradom Hrvatskog boksačkog saveza za postignute rezultate u 2021. godini.

Naš klub broji oko stotinjak članova. Škola boksa broji oko 35 članova gdje treniraju djeca od pet do deset godina, imamo oko 25 do 30 natjecatelja, žensku i mušku rekreaciju a prava snaga i budućnost kluba leži u školi boksa odnosno našim najmlađima koji svoje prve korake boksa uče uz igru i zabavu.

Imamo odličnu suradnju s Kineziološkim fakultetom u Splitu, koju ćemo sljedeću godinu podići na još jednu veću razinu.

U četiri godine postojanja postigli smo izvanredne rezultate s ukupno osvojenom 41 državnom medaljom.

Za naš klub ove godine su nastupali sljedeći boksači i boksačice: Mihael Baričević, Andrejas Baričević, Niko Dražina, Ivan Nekić, Anes Sabljaković, Marino Sudinja, Luka Ninčević, Vid Kučan, Luka Bukvić, Luka Matijrvić, Petar Maltež, Frane Šare, Vice Radonić, Pino Rimanić, Mirko Sučić, Roko Bukvić, Karla Tadić i Ivona Galešić.

Sljedeće godine dobit ćemo i nove mlađe kadete iz naše škole boksa koji će uči u ring po prvi puta i tako stjecati boksačko iskustvo od malih nogu.

Boksčki klub Ares sudjelovao je i u humanitarnoj akciji prikupljanja potrepština za socijalnu samoposlugu Pučku kuhinju.

U 2022. godini organizirat ćemo međunarodni boksački kamp koji će trajati šest dana a zadnjeg dana će biti organiziran turnir, organizirat ćemo radionice i javne tribine kako bi boks približili djeci i roditeljima.

Zahvaljujemo našim sponzorima, roditeljima, članovima i svim drugima koji su olakšali i pomogli klubu u postizanju ovih izvanrednih rezultata. Želimo svima Sretan Božić i Novu godinu, poručuju iz kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...