U sklopu manifestacije “Đir po gradu” imate priliku isprobati sve što je na zimskom jelovniku konobe Dalmacija i to po pristupačnim cijenama

S obzirom na hladnoću, idealno je konzumirati, kako bi se reklo kod nas, „kripnu“ hranu. Upravo takvu finu hranu nudi konoba Dalmacija na Poluotoku.

U sklopu manifestacije “Đir po gradu” imate priliku isprobati sve što je na zimskom jelovniku ove konobe i to po pristupačnim cijenama.

Zimski jelovnik konobe “Dalmacija” pripravljen je od namirnica koje su u ovo doba godine sastavni dio svakog tanjura. Dakle, u ponudi su sarma, rolano carsko meso, rolani odojak s francuskom salatom, buncek u pecivu, domaće kobasice, suho meso i još puno toga zanimljivog od čega će vam “curiti sline”.

Nisu zaboravljena ni riblja jela pa je trenutno aktualna ponuda bakalara „na bijelo“ kao i na brudet, zatim domaći njoki s dimljenim lososom kojeg vlasnici konobe sami dime, Velika je ponuda domaće pašte poput pljukanaca sa zadarskim tartufom, a tu je i ukusan čips od pršuta.

„Interesantno je da imamo vlastitu proizvodnju suhomesnatih proizvoda, kiselog kupusa, turšije, kobasica, slanine jer u Karinu Gornjem imamo malu pušnicu i restorančić u kojem to pripremamo“. – saznali smo od Anđele Jerković, voditeljice ovog obiteljskog restorana.

Svaki dobar obrok treba „začiniti“ i nečim slatkim, a u konobi Dalmacija nudi se zimski lava cake, pohani sladoled, uz ostale standardne slastice.

Što se tiče posebnih ponuda, tijekom vikenda možete povesti obitelj na ručak i izabrati ili mesni ili riblji meni po cijeni od oko 220 kuna za četiri osobe. No, tu je i svakodnevna ponuda marendi sa salatom po odličnoj cijeni od 45 kuna, što je vrlo popularno tijekom ovih zimskih mjeseci, kažu nam u konobi.

Radno vrijeme konobe Dalmacija je svaki dan od 8 do 23 sata. Inače, vlasnici konobe imaju i svoju kućicu na Adventu u Zadru, svima dobro poznatu „Slavonsku čaroliju“. Ova je kućica dobro poznata svim posjetiteljima Adventa po domaćim kobasicama kao i zimskom koktelu „Hot bećarac“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...