Iznenađenje za kupce u Njemačkoj: Trgovine uskoro neće prodavati Coca-Colu?

Američki proizvođač bezalkoholnih pića Coca-Cola već neko vrijeme najavljuje povećanje cijena svojih proizvoda. No, velik broj trgovaca u Njemačkoj ne želi podržati najavljeno poskupljenje te najavljuje drastične mjere – izbacivanje Coca-Cole s polica svojih trgovina.

Coca-Cola je pismom obavijestila svoje trgovinske partnere o povećanju cijene. Napomenuli su kako će u prosjeku proizvodi biti sedam posto skuplji, prenosi Fenix Magazin.

Još se ne zna koji će trgovački lanci izbaciti pića Coca-Cole iz svog asortimana. Nedavno je, primjerice, došlo do neslaganja između Edeke i Eckes-Graninija jer je proizvođač najavio poskupljenje cijena, zbog čega je Edeka na neko vrijeme maknula pića Eckes-Graninija sa svojih polica.

Lidl je imao slične scenarije s Haribom, a Rewe s Barillom. Sad samo preostaje vidjeti kako će veliki trgovački lanci reagirati na najavljeno poskupljenje Coca-Cole.

Njemački mediji pišu kako je jedan od mogućih scenarija i da kupci uskoro više neće moći kupiti Coca-Colu u nekim supermarketima, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...