Ljudi ne mogu ne primijetiti jednu stvar u novim epizodama ‘Seksa i grada’

“Seks i grad” kultna je serija čije epizode i pouke ne zaboravljamo lako i prenosimo ih i novim generacijama. A to sada podrazumijeva i novo poglavlje serije, naslovljeno “I tek tako…” koje donosi i hrpu novih lekcija i preokreta. Pogledali smo prve epizode u kojima se puno toga mijenja, ali dok život postaje ozbiljniji, jedna je stvar postojana – Carrien istančan modni ukus.

Dok je u tijeku nova radnja, s novim likovima i novim modnim trendovima, u nekima ipak nalazimo sigurnost i oslonac, a to je energija koju šalju nepogrešivi Carrieni outfiti. Kroz uvijek svježe zavrzlame, iz kompliciranih 30-ih u komplicirane 50-te… evo kako taj put prati njezin stil.

Već na početku Carrie se susreće s prijateljicama odjevena u vintage kombinezon Claudea Montane boje slonovače, a nosi i cvjetnu jaknicu s potpisom belgijskog dizajnera Driesa Van Notena. Kombinacija je potpuna uz šarene sandale na petu Liya modne kuće Saint Laurent i čak dvije vintage torbice s metalnim detaljima. Poseban dodatak je pak šeširić s detaljem crvenog pera.

Minice je u novim sezonama zamijenila širim midi suknjama sa zanimljivim uzorcima, a često ih kombinira s gornjim dijelom sakoa ili pak balonera u neutralnim nijansama. Naravno, ni njezine prijateljice ne zaostaju za modnim trendovima pa je tako Miranda vjerna poslovnom looku, a Charlotte ženstvenim i jednostavnim komadima.

Za razliku od tri prijateljice, Samantha se u novim epizodama ne pojavljuje. Što se sve promijenilo u desetak godina od posljednjeg filma, ali i od same serije? Carrie je danas modna blogerica i influenserica koja sudjeluje u provokativnim podcastima. U sretnom je braku s Facom, sve do kobnog dana kada se mora nositi s gubitkom svoje velike ljubavi.

Dok Charlotte i dalje živi obiteljskim životom sa suprugom Harryjem i njihovim dvjema kćerkama, Miranda je iskoračila iz zone komfora i odlučila postati odvjetnica u borbi za ženska prava, a podršku dobiva od Stevea i njihovog 17-godišnjeg sina Bradyja.

Kako u životu, tako i u seriji – puno se toga mijenja, ali život se slavi upravo kroz odrastanje. Dok postajemo mudriji i uz prijatelje prihvaćamo promjene, neke stavove ipak treba zadržati. A za Carrie taj je stav upravo njezin nepogrešivi modni ukus i stil koji je prati na svakom novom koraku, a uspješno spaja vintage i moderno.

I u ovim se nastavcima tako pojavljuju legendarne plave satenske cipelice Hangisi Manola Blahnika koje je Carrie nosila na svome vjenčanju. U novim nastavcima promatra obožavane potpetice koje i gledatelju daju znanja da su stil i ljubav bezvremenski. U toj sceni omiljena nam junakinja kosu ima skrivenu u ručniku u obliku turbana, odjevena u široku oversized košulju-haljinu – za kućno, ali uvijek elegantno izdanje.

Carriena jedinstvenost i snaga dokazuju se upravo njezinim stilom i izborom odjeće. Ona je modna ikona koja se ne obazire na konvencije, a primjer je tome i stav same glumice koja je nedavno za Vogue progovorila o prihvaćanju vlastitog tijela i procesu starenja kao sastavnom dijelu života.

To je prenijela i na Carrie, koja se i i dalje, ali i ozbiljnije, igra modom. Visoke potpetice još su uvijek njezin zaštitni znak, a bira komade koji su istovremeno zaigran i elegantni. Za Lilyn je recital tako odjenula oversized sako preko bijele košulje asimetričnog  kroja s gumbićima uz široke zelene hlače do ispod koljena, a uskočila je upravo u plave Manolice.

Koliko su romantika, nostalgija i moda i dalje izuzetno prisutne vrijednosti pokazuje i detalj koji nosi – veliki satenski broš u obliku ruže žarkoplave boje na sakou koji je već poznat iz prijašnje serije.

Carrie ulicama Manhattana i dalje prolazi u maksi haljinama u boji s eklektičnim detaljima, a čak i u poslovni stil unosi živost. Tijekom gostovanja u podcastu vidimo je s gornjim dijelom sakoa u žarkoj zelenoj nijansi koji ističe njezinu žensku snagu i jedinstveni stil.

Kroz modne odabire Carrie šalje i puno jaču i glasniju poruku – poruku svim ženama da ne strahuju od promjena, od društvenih pravila, od želje da slijede vlastito srce i izbore, da budu iskrene prema sebi i drugima. Sve to prožima i ovu zreliju sezonu kroz koju Carrie nastavlja svoju misiju i govori: što god da nosite, nosite sa stilom.

Prve epizode novog poglavlja ‘I tek tako…’ možemo gledati na HBO GO, a novi nastavci dolaze u ponudu jednom tjedno i to četvrtkom – dosad smo imali prilike pogledati prva tri i iskreno – jedva čekamo sljedeći! Dakle, mi znamo gdje smo četvrtkom navečer i odakle crpimo modne (i životne) inspiracije!

P.S. Fanove serije i ljubitelje mode koji se žele prisjetiti već legendarnih kombinacija koje je Carrie nosila, razveselit će činjenica vijest kako su na HBO GO-u dostupne i sve sezone originalne serije, kao i oba filma, piše Miss7.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...