Odvjetnik o Gotovininoj tuni: “Uvezena je, ali iz Malte. Ovo je pokušaj Pupića Bakrača da njegova politička opcija bude prepoznatljivija u javnosti”

Prema tvrdnjama gradsko i županijskog vijećnika i ribarskog inspektora Marka Pupića Bakrača, tvrtke u suvlasništvu Ante Gotovine, iz Libije uvoze jeftine tune bez papira, uzgajaju ih i prodaju po višestruko većoj cijeni. Sve se, tvrdi inspektor, legalizira s blagoslovom ministrice poljoprivrede. Iz dviju prozvanih tvrtki oglasili su se preko odvjetnika.

“Kao i svaka neistina tako je i ova neistina u svim segmentima prepoznatljiva”, kaže odvjetnik Ivo Farčić.

Istina je, poručuju, da je tuna uvezena, ali iz Malte.

“One su tu uvezene, uzgojene i onda izvezene van i jednostavno tu nema ničeg nelegalnog, odbijamo svaku insinuaciju da je bilo što ilegalno i mislimo da je sve to pokušaj da gospodin Pupić Bakrač, koji je politički aktivan, da njegova opcija bude malo prepoznatljivija u javnosti”, kaže Farčić za dnevnik.hr.

Prozvana ministrica vrlo jasno poručuje: “Ministarstvo poljoprivrede bilo što vezano za uzgoj i promet plavoperajne tune ne može napraviti bez Europske komisije i bez svih država članica. Riječ je o najreguliranijem ribolovu i prometu. Što se tiče recentnih napisa, ja tvrdim da su potpuno neistiniti. Točno je da je u Hrvatskoj moguće uzgajati veću količinu nego što je nacionalna kvota”, rekla je Marija Vučković.

Ima li tu mutnog posla? Predsjednik Republike ne zna. Gotovinino tunogojilište posjetio je još dok je bio premijer.

“Tunu je teško nabaviti zbog kvota. Kako on nabavlja. Tuna se može kupiti, a možete kupiti i kvotu. Hrvatska kvota je mala, zadovoljava potrebe nekoliko proizvođača, a proizvođači se snalaze. Kako? Ne znam”, rekao je Zoran Milanović.

Ribarski inspektor tvrdi da je o svemu obaviješten DORH i policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...