Policija u potrazi za misterioznim Zadranima, oni i sestra prijatelja trebaju svjedočiti: “Iz neke druge perspektive mogu objasniti što se tamo događalo”

Inspektori srpskog MUP-a zajedno s hrvatskim kolegama uhvatili su se novog kraka istrage nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša, koji je zadnji put viđen u noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu.

Njegov posljednji telefonski razgovor mogao bi, nadaju se, biti ključ razjašnjavanja nestanka mladog Splićanina.

Utvrđeno je, naime, kako je Periš posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom iz Splita, koja je u Beograd stigla nekoliko dana prije njegova društva.

Nju je nazvao neposredno prije nego li je izašao iz kluba Gotik, gdje se provodio s društvom. Otad se ne zna što se s njime dogodilo.

Djevojka je sestra njegova prijatelja i policija će ju uskoro opet detaljno ispitati, saznaje Večernji list. Prema njihovim informacijama Splićanka se još uvijek nalazi u Beogradu.

Taj Matejev prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njezin dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

Izvor upućen u istragu otkrio je Večernjem listu detalje oko tog telefonskog razgovora Mateja i njegove prijateljice.

“Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao.

To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže.

Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske”, rekao je ovaj izvor za Večernji list.

Također, prema pisanju srbijanskog Blica sinoć, ključna pitanja na koja se još trebaju naći odgovori jesu da li su se momci iz Matejevog društva “zakačili” s ekipom iz Zadra, da li su konzumirali drogu i gdje su je nabavili, ako jesu? Da li je Matej krenuo obaviti nuždu ili ga je nešto drugo natjeralo na trčanje po Beogradu usred noći?

– Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili s njim. Mi tek moramo utvrditi tko su misteriozni Zadrani. Možda oni mogu iz neke druge perspektive objasniti što se događalo. Ako bude trebalo ispitivat ćemo ih sedam puta, rekao je načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za medije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...