U srpskim medijima izašle navodne poruke o drogi: “Je li Mateju bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?”

Hrvatska policija obavila je još jednom razgovore s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu u noći kada je nestao, s 30. na 31. prosinca. Razgovori su obavljeni tek sada jer su imali koronu pa su po povratku iz Beograda bili u izolaciji.

Policija je locirala i ekipu iz Zadra koja je u noći nestanka također bila u klubu Gotik, iz kojeg je Matej nestao. Obavljeni su razgovori i s njima, ali kako Index doznaje, iz tih razgovora nije se doznalo ništa novo i relevantno za slučaj.

Iz dobro upućenog izvora bliskog istrazi Index je dobio potvrdu da se u Matejevom društvu u noći nestanka konzumirala droga. Njihov izvor nije mogao potvrditi da je sam Matej konzumirao drogu, ali im je potvrdio da njegovo društvo u klubu jest.

Posjetimo, svega nekoliko dana nakon nestanka Mateja u javnost je istupio predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji je kazao da je policija u stanu i kombiju koje je koristilo Matejevo društvo pronašla tragove droge.

Srpski mediji su u poslijepodnevnim satima objavili prepisku koja se navodno dogodila između jednog Matejevoj prijatelja, koji je bio s njim u noći nestanka, te jedne djevojke koja nije išla u Beograd.

Poruke su, kako piše Blic, prijatelj i djevojka izmjenjivali dan nakon Matejevog nestanka. U prvim porukama prijatelj je djevojci navodno rekao da oni narkotike nisu uzimali i da ne zna što se Mateju dogodilo, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su “uzimali” nakon što je Periš otišao iz kluba te da on za to nije znao, piše Blic.

“Može biti i to što ti govoriš. Ali opet došao bi do Mira, rekao idem riješiti, ne bi mu rekao idem napraviti krug po klubu. Ne znam stvarno što reći”, glasi jedna od poruka koju je prijatelj navodno poslao djevojci.

Prijatelj u više navrata u porukama navodno govori da Matej nije ništa konzumirao. Djevojka u jednoj poruci pita prijatelja je li Mateju bilo krivo “što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije”, na što joj je mladić rekao da Matej to ni ne zna i da su “uzeli” nakon što je njihov prijatelj nestao, prenosi Blic.

Nema potvrde jesu li ove poruke autentične.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...