Teško bolesnom Anti leđa je okrenuo zdravstveni sustav: “Ukinuli su mi jedinu terapiju koja mi pomaže, sram može biti i Beroša što ovo dozvoljava”

Ante Ledenko iz Vukšića, sela pokraj Stankovaca u Zadarskoj županiji s majkom živi u vrlo teškim uvjetima.

Osim što boluje od Chronove bolesti i često krvari, dok je radio u šibenskoj Tvornici lakih metala, zaradio je profesionalno oboljenje, fibrozu pluća.

Boluje još i od srčanog miokarda, miopatije i celijakije.

Problemi su ga zadesili u najljepšim godinama života, dok su njegovi prijatelji i kolege bezbrižno koračali kroz život, njegova svakodnevica bila je i ostala putovanje u zagrebačke bolnice, teške terapije, briga oko financiranja skupih lijekova i dodataka…

Kao da to nije dovoljno, leđa mu je sada okrenuo i zdravstveni sustav.

Naime, prema Ledenkovoj priči, u KBC-u Zagreb ukinuli su mu jedinu terapiju koja je imala pozitivan učinak na njegovo zdravstveno stanje.

Primam biološku terapiju. Nažalost, zadnjih sedam mjeseci KBC Zagreb ne želi dati terapiju koja bi meni donekle pomogla, kažem donekle jer Chronova bolest nema lijeka. Zove se Stelara, a cijena je 24 tisuće kuna. Iz Zagreba me šalju u Zadar, iz Zadra u Zagreb… Samo me loptaju. Dali su mi zamjenski lijek od kojeg sam imao teške nuspojave; krvarenje, dvadeset proljeva dnevno, povraćanje. To je bilo nemoguće, skoro svaki dan sam bio na hitnoj u Šibeniku i Zadru. Svi liječnici su potvrdili da treba promijeniti terapiju. U KBC-u Zagreb me uopće ne žele saslušati. Može biti sram i doktora Beroša, našeg ministra što dozvoljava da se sve to radi…, kazuje Ledenko.

Njegovu priču poslušajte u nastavku.

Ako ga želite posjetiti ili mu poslati paket, to možete učiniti na adresu: 23422 Vukšić 54.

Broj računa za pomoć je:

HR8224070003233268828 MARIJA LEDENKO OTP BANKA

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...