Policija u Zadru i Biogradu zaprimila prijavu građana o podizanju novca s bankomata neovlaštenim korištenjem njihovih kartica

Jučer je policija u Zadru i Biogradu zaprimila prijavu dvoje građana o podizanju novca s bankomata, neovlaštenim korištenjem njihovih bankovnih kartica.

Sveukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatih počinitelja je podnijeta kaznena prijava zbog računalne prijevare.

Policija ovim putem daje savjete građanima.

Kako bi izbjegli da postanete žrtvom ovakvog oblika prijevare, savjetujemo slijedeće: karticu i PIN uvijek držite odvojene i čuvajte od neovlaštenih osoba, osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ako nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja, prilikom dolaska na bankomat, pažljivo pogledajte otvor za karticu, tipkovnicu i kućište bankomata. Ukoliko primijetite nešto neobično, odnosno oštećenja, dodatno postavljenu opremu ili uređaje, nemojte koristiti bankomat, već o tome odmah obavijestite banku i policiju, prilikom unošenja PIN-a obavezno drugom rukom zaklonite tipkovnicu, ukoliko bankomat zadrži vašu karticu, odmah obavijestite banku i budite oprezni s nepoznatim ljudima koji vam nude pomoć i ukoliko ste oštećeni kaznenim djelom, odmah obavijestite banku i policiju na broj 192.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...