Trebamo li nanositi šampon pa regenerator ili – obratno? Evo prave istine…

Prilikom pranja kose uobičajena je beauty rutina prvo nanijeti šampon, a zatim nakon ispiranja regenerator.

Pranje kose za mnoge je posve automatizirana radnja jer nakon što šamponiramo kosu i isperemo, nanosimo regenerator – i to je sva mudrost!

No što bi se dogodilo kad bismo promijenili redoslijed pranja? Bi li bi to bila velika pogreška?

Prema riječima Nine Dimachki, kreativne direktorice Kérastasea, trebali bismo razmisliti o ovoj beauty rutini jer, kako je objasnila, nanošenje regeneratora prije šampona ima vidljiv pozitivan učinak na izgled kose, uključujući i veći volumen.

‘Nanošenje regeneratora prije pranja kose hidratizira tanku kosu, a bez da je dodatno oteža. Osim toga, kosa je tako savršeno pripremljena kosu za pranje’, objašnjava Dimachki.

Dodaje i kako ova metoda nije idealna samo za tanku kosu, već i za obojenu i kovrčavu kosu, kao i onu koja se brzo masti.

Dakle, želite li isprobati ovaj neobičan beauty savjet pazite da regenerator nanesete od korijena do vrhova, a ne, kako to obično radimo od sredine. Osim toga, jako je važno temeljito isprati regenerator – nikako ne bio smjelo ostati nikakvih taloga. Nakon što je ovaj korak gotov, možete koristiti šampon. Oni koji su isprobali ovaj trik kažu da kosa izgleda ljepše, sjajnija je i lakše ćete je isprati.

Nakon što kosu operete na ovakav način, nemojte je sušiti fenom već prirodno.

Rezultat će, kažu oni koji su isprobali ovu beauty rutinu je vidljivo voluminoznija kosa lijepog sjaja, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...