Objavljena lista najpopularnijih emojija – pogledajte koji se najviše koristi u Hrvatskoj, Europi ali i svijetu

Nakon što su stekli svoju popularnost tijekom prošlog desetljeća, emojiji su mnogima postali svakodnevni dio komunikacije.

Emojiji porukama i objavama na internetu daju dodatni kontekst, ali i prikazuju emocije. Neki ih, stoga, koriste i više od „pravih“ poruka, dok neki od njih bježe kao „vrag od tamjana“ jer su im pak previše djetinjasti, javlja Bug.

Kako bi otkrili koji su najpopularniji emojiji u raznim regijama i zemljama, Crossword-Solver, inače internetski alat za pretraživanje riječi, analizirao je čak devet milijuna tweetova.

Rezultati, naime, i nisu toliko začuđujući, pa je tako najpopularniji emoji na svijetu onaj koji plače od smijeha (😂), dok drugo mjesto zauzima crveno srce (❤️).

Zapravo, crveno srce najpopularniji je emoji u 18 zemalja Europe, pa tako i u Hrvatskoj. Drugo mjesto u Europi zauzima lice koje plače od smijeha, a zanimljiva je činjenica da 17 zemalja najviše voli koristiti svoju nacionalnu zastavu kao emoji. Osim, doduše, Poljske, u kojoj je najpopularniji emoji zastava Ukrajine (podaci su analizirani tik nakon početka Ruske invazije na Ukrajinu).

U SAD-u nema toliko „ljubavi“ kao u Europi, pa je kod njih ipak najpopularnije lice koje plače od smijeha, dok je na drugom mjestu Wordleov zeleni kvadratić (🟩). Međutim, Idaho najviše koristi emoji sklopljenih ruku (🙏), Wyoming (da, ta država očito postoji) voli lice sa srcima u očima (😍), dok je u New Hampshireu omiljena snježna pahuljica (❄️).

Na koncu valja istaknuti da emojiji ipak nisu univerzalni jezik. To, naime, dokazuje činjenica da u Kini emoji pljeskanja (👏) označava „vođenje ljubavi“, dok se palac gore (👍) u Grčkoj smatra uvredljivim.

Više podataka dostupno je na službenoj stranici Crossword-Solvera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...