GS Libreto vam predstavlja večer autorske i filmske glazbe

Nakon duge dvije godine neodržavanja većih glazbeno – scenskih produkcija poradi već svima poznatog stanja, nažalost globalnih razmjera, djeca i mladi te njihovi mentori iz Glazbenog studija LIBRETO jedva su dočekali prirediti vam te izvesti pravu glazbenu poslasticu!

Kada? U petak, 24. – og lipnja, s početkom u 18:00h. Gdje? U atriju/dvorištu Gradske knjižnice Zadar, upravo tamo gdje su, kažu nam i evocirajući lijepe, nezaboravne uspomene, održali svoj prvi koncert 2015.god., onda kada je Dječji zbor LIBRETIĆI brojio tek oko 10 – ak članova.

Naziv ove cjelogodišnje produkcije?
Večer autorske i filmske glazbe.

Kako opravdati upravo takav naziv dan toj njima umnogome posebnoj i divnoj večeri?
Autorske – jer se rad njihovih mentora, Ivane i Dinka, osobito sa Zborom, uglavnom oslanja na samo njihove izmaštane riječi i note, odnosno samostalno inspirirane stihove i glazbu.
Tako su, do sada, uspjeli sa svojim Libretićima iznjedriti hitove koji broje na tisuće pregleda na platformi YouTube, a samo neki od njih su ZADARSKA BAJKA, PJESMA CVIJEĆA, PRVA LJUBAV TO JE, ZOVEM SE LJUBAV, MOJ TATA VOLI ROCK AND ROLL, JEDNO LJETO ZA NAS, NITKO NE VOLI KAO MAMA itd., te ovi zadnji i recentni, za koje spotove u produkciji Dječje tv i Croatia filma tek trebate vidjeti i čuti, a to su U SRCU SVOM i LJUBAV JE ČUDO, a sve to u produkciji Dječje tv i Croatia filma iz Zagreba, s kojima uspješno surađuju već dugi niz godina.

Libretići će, dakle, te večeri izvesti neke od svojih najvećih autorskih hitova: ove najnovije, kao i one nešto starije, koje djeca već godinama pjevaju i izvode u raznim prigodama diljem zemlje.
Filmska glazba – njome su se ponajviše pozabavili nešto stariji pjevači, odnosno pjevači solisti, koji su kroz čitavu školsku godinu gledali filmove, odnosno suvremene mjuzikle, poput sada jako popularnih naslova kao što su, primjerice, THE GREATEST SHOWMAN, BOHEMIAN RAPSODY, A STAR IS BORN, LALA LAND…, kao i razne crtiće i serije koje u sebi sadrže puno glazbe, primjerice GLEE, ZOOTOPIA, SING 1, SING 2…, te biografske i dokumentarne filmove o svojim omiljenim pjevačima, pjevačicama i bendovima, kao što su Whitney Houston, Adele, Amy Winehouse, Aretha Franklin, Billie Holiday, Sam Smith, Shawn Mendes, The Doors, The Beatles.., te su od svog tog ogromnog, pogledanog i ponuđenog im materijala birali repertoar samo za sebe, koji ponajviše odgovara njihovom osobnom stilu, duhu, preferencama, rasponu i boji glasa, kao i umjetničkom i osobnom senzibilitetu.

Čitavu će tu zanimljivu i raznorodnu te raspjevanu večer dodatno “začiniti” sjajni i mnogim nagradama do sada ovjenčani plesači iz Sportsko – plesnoga kluba Bellus iz Zadra sa svojim odabranim točkama, pod vodstvom svoje trenerice i predsjednice kluba koji je osnovan 2017.god., Ines Dragović Pedić.
Sigurno je da će se GS LIBRETO i njihovi umjetnički voditelji, Ivana i Dinko, potruditi stvoriti bajkovitu i nezaboravnu atmosferu u dvorištu Knjižnice, kroz čaroliju riječi, knjiga i stihova, stoga ih dođite vidjeti, čuti, podržati i zapjevati s njima, i vi mali, a također i vi. Službena fotografkinja LIBRETA, kao i čitavog najavljenog događaja, jest Danijela Pedišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...