Zadarski Lionsi pomažu mladog glazbenika koji postiže zavidne rezultate na državnim natjecanjima…

Lions godinu, koja traje od srpnja do srpnja, članovi zadarskog kluba, pripadnika velike svjetske humanitarne udruge Lionsa, okončali su humanitarnom akcijom uz malu svečanost i druženje sa svojim prijateljima.

Na posljednjem sastanku upriličenom u nedjelju navečer obogatili su svoje redove novom članicom – pridružila im se Romana Bajlo. Istom prigodom obavljena je primopredaja dužnosnika u klubu, nova predsjednica u narednoj Lions godini bit će Davorka Mezić, dopredsjednik Tomislav Peričić, a budući tajnik Sanjin Stošić koji samo nastavlja kontinuitet na toj funkciji.

Dosadašnjem predsjedniku Nikši Miliću upućene su zahvale za trud uložen u proteklom, prilično turbulentnom vremenu, tijekom kojega su zadarski Lionsi uspjeli održati sve svoje tradicionalne humanitarne akcije i u više navrata pomoći bolesnim pojedincima i socijalno ugroženim obiteljima u svom okruženju. Uz pomoć takvima, Lionsi pa tako i zadarski, u sklopu svojih aktivnosti brinu, kad je to moguće, i o mladim, nadarenim osobama kojima je u daljnjem razvoju i usavršavanju nužna pomoć drugih.

U više od 20 godina postojanja zadarski su Lionsi tako, financijski podržali pojedine mlade glazbenike, plesače i sportaše, ovoga puta akcija je usmjerena na učenika trećeg razreda srednje Glazbene škole Blagoje Bersa koji, kao violončelist, postiže zavidne rezultate na državnim natjecanjima.

Lions klub Zadar osigurao mu je pokriće troškova za ljetni seminar u Grožnjanu. Pratit će se, dogovoreno je, njegovo daljnje školovanje i napredovanje u nadi da će jednog dana postići uspjehe poput članice Kluba sopranistice Nele Šarić koja je na druženju u nedjelju i zapjevala uz, također sopranisticu, Neru Gojanović, članicu šibenskog Lions kluba Luce, a pratio ih je još jedan zadarski Lions, dirigent Tomislav Košta.  U opuštenom druženju zapjevali su i svi članovi Kluba i njihovi prijatelji koji su im pomogli prikupiti donaciju za mladog violončelista.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...