Padaju rekordi; Puna kupališta, kolone na dalmatinskim cestama, trajektna luka kao mravinjak, najviše Nijemaca…

Ni oblaci nisu spriječili turiste u Rapcu da odu na plažu jer Istra je, kažu, pravo mjesto za uživanje.

“2006. smo bili prvi put ovdje, i bilo je prelijepo i 16 godina kasnije pomislili smo da moramo doći opet”, kaže Nico Montfort iz Nizozemska.

“Prvi put smo ovdje, volimo more, atmosferu, ljude”, rekla je za RTL Damaris Aleks Vuksanović iz Njemačke.

Splitska trajektna luka je kao mravinjak, turisti iz svih dijelova svijeta dolaze na pristanište. Splićani u doba sezone ovaj dio grada izbjegavaju jer tko zapne u koloni kod luke neće tako lako nastaviti dalje.

“Kako sam ovdje svaki drugi dan, putujem do Šolte, sezona je počela ima dva tjedna. Trajekti su puni svaki put. Svaki termin koji se ide, sve je puno do vrha”, ispričala je Zaloa iz Splita.

“Lani sam s roditeljima preselila u Austriju i moji baka i djed su baš došli u posjetu iz Južne Afrike. Došli smo u Hrvatsku na vikend, kako bismo odmarali na plažama. Idemo do Brača na četiri dana”, kazala je Saskia iz Austrije.

Upravo je linija za Brač do Supetra najprometnija, a druga najpopularnija je ona prema Visu.

“Pred nama je drugi produženi vikend. Preko 65 tisuća putnika, 14 tisuća vozila očekujemo do kraja tjedna. Česi, Nijemci, Slovaci, Slovenci, naši domaći putnici. Luka je kao 2019. u popodnevnim satima je pritisak. To nam se nastavilo u jutarnjim satima. Neke linije su i prešle 2019.”, tvrdi Jelena Ivulić, voditeljica agencije Jadrolinije.

U Hrvatskoj trenutno boravi gotovo pola milijuna turista, a najviše ima Nijemaca. Najpopularniji su Rovinj, Poreč, i Dubrovnik. Na Stradunu red sladoleda, red kofera, red razgledavanja. Turisti oduševljeni!

“Prvi put smo u Hrvatskoj i odlučili smo se za Dubrovnik kao prvu destinaciju. Lijepo je, premašilo je naša očekivanja”, kaže Moe iz Velike Britanije.

“Tražili smo grad za razgledavanje i plaže. Nismo htjele ići na mjesta gdje se tulumari, htjele smo istraživati. Svi su nam preporučili Dubrovnik”, ispričala je Rebbeca iz Velike Britanije.

Velikih gužvi više nema jer nema ni toliko kruzera. Turistički vodiči, kažu, slobodnog dana nemaju, tek koje poslijepodne za kupanje.

“Puno je Amerikanaca i Britanaca. Do 1.11., smo popunjeni, a onda idemo na zasluženi odmor”, izjavila je Ivana Vuković, turistička voditeljica.

Dubrovačka zračna luka ima osam puta više putnika nego lani, izravni letovi iz Amerike popunjeni su do 93 posto, a od idućeg tjedna Dubrovnik će biti ponovno izravno povezan i s Dubaijem, izvještava RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...