Putnici čekali vlak za Zagreb oko 80 minuta; Strojovođa – zaboravio doći na posao?

Osamdeset minuta čekali su putnici vlak prema Zagrebu na željezničkom kolodvoru u Križevcima.

Brojni putnici koji svakodnevno odlaze na posao u Zagreb ranojutarnjim vlakom iz Varaždina u ponedjeljak ujutro “zapeli su” na kolodvoru u Križevcima gdje su autobusima prevezeni iz Koprivnice zbog radova na dionici pruge, prenosi N1.

Dalje su trebali nastaviti vlakom, što i jesu, ali tek nakon sat i 20 minuta kada se konačno pojavio strojovođa.

Vlak inače kreće u 6.23 sati, preko razlgasa je putnicima rečeno da će vlak kasniti sat vremena u polasku, a od konduktera su saznali da se zapravo čeka strojovođa, ispričao je jedan od putnika za portal Danica.hr.

“Čovjek je očito zaboravio doći na posao”, rekao je putnik.

Nakon što se strojovođa (ispostavilo se kako je zaspao) ipak pojavio, vlak je krenuo za Zagreb s gotovo sat i pol kašnjenja.

Strojovođa je trebao stići na posao autobusom iz Koprivnice zajedno sa svim ostalim putnicima, koji su se trebali ukrcati u vlak za Zagreb. Ali da nema tko pokrenuti vlak shvatili su kad je već bilo prekasno – kada je autobus stigao u Križevce, prenosi RTL .

“Njemu je beskrajno žao. Radi se o vrlo mladom kolegi, vrlo dobrom strojovođi, odgovornoj osobi, primjernom radniku… Stvarno mu je jako žao, bilo mu je neugodno”, objašnjava dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...