Zadarski ugostitelj dobio račun za struju od 15.218 kuna!: “U srpnju će biti preko 30, biftek bih morao naplaćivati 320 kuna da opstanemo, a tko će nam ga platiti?”

Vijest da će ugostitelji biti primorani dizati cijene zbog poskupljenja energije i sirovina, potrošači su dočekali na nož. I sami zabrinuti za svoj kućni budžet i neizvjesnu budućnost uslijed inflacije, drže kako će vlasnici kafića i restorana koji nabijaju ogromne marže prije opstati negoli ‘mali čovjek’ kojem i najelementarnije namirnice postaju luksuz.

Drugu stranu priče donosi Erol Gaši, u javnosti poznat po političkom angažmanu, nešto manje po ugostiteljstvu.

Njegov otac vlasnik je restorana u Petrčanima već 23 godine.

Danas je primio ‘čestitku’ od HEP-a. Struju za mjesec svibanj platit će 15.218,00 kuna.

Svi će reći kako smo digli cijene, gulimo kožu, a pogledate kakve račune moramo platiti. 15.200 kuna nam je došla struja za svibanj u kojem ostvarujemo 20 posto prometa od onoga u sedmom mjesecu. Usporedbe radi, za svibanj prošle godine račun je iznosio 4.700 kuna. Prema mojoj računici struju ćemo u srpnju i kolovozu plaćati između 30 i 35 tisuća kuna. Gdje je još voda, najam, radnici? Nema se šanse opstati! Da bismo preživjeli, morao bih podići cijenu bifteka sa 150 na 320 kuna, a tko će mi ga onda platiti? U šoku sam. Pogoduje se velikima, a mali će potonuti. Danas nam je izlika Rusija, sutra nešto drugo…, jer kada čitamo analize ekonomskih stručnjaka, većina je složna kako nema potrebe za ovolikim rastom cijena energenata…, kazuje Gaši vidno izrevoltiran i zabrinut za obiteljski posao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...