Euforija za dolaskom pitke vode na Bokanjac kratko je trajala; Bokanjani bijesni: “Direktor Vodovoda laže, vode jutros opet nema a cisterne nisu ni poslali!”

Nakon što je jučer u našem programu u emisiji Ritam grada, direktor zadarskog Vodovoda, Tomislav Matek, najavio kako će vrlo skoro stići naručena pumpa za visoku zonu, naručena iz Njemačke, te nakon što je jučer Vodovod nešto nakon podneva najavio kako od 13 sati skoro pola grada ostaje bez vode zbog montaže spomenute pumpe… euforija kod naših sugrađana bila je jasna.

Bokanjani su se veselili najviše. Napokon normalna opskrba vodom, pomislili su mnogi.

Iako su, dakle, oko 13 sati ostali bez vode, unatoč najavama kako će ista doći u večernjim satima, voda se, kakva – takva, vratila tek oko 1 sat u noći.

Mnogi građani već tada su osjećali određenu dozu bijesa prema Vodovodu, i to ne samo zbog izostanka vode – već i zbog izostanka najavljenih cisterni kojih nije bilo, govore nam naši sugovornici.

No, uz loš pritisak, mutna, blatnjava, potekla je cijevima.

Računali su potrošači da je to normalno dok se cijevi ne napune, pritisak ne stabilizira. I dočekali su – vodu.

No veselju, u jednom dijelu Bokanjca, jutros opet nema mjesta. Vode opet nema. Zašto – nemamo neki konkretan odgovor, jer do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti direktora Vodovoda koji bi nam pojasnio što je pošlo krivo, ili su možda njihovi proračuni za snagu naručene pumpe bili pogrešni.

No svakako, na odgovoru ćemo inzistirati dok ga ne dobijemo, barem u zakonskom pisanom obliku.

A do tada nam samo ostaje nadati se da Bokanjani neće ostati bez ono malo turista koji su ostali, kako – tako shvaćajući problematiku s opskrbom.

I to istom onom vodom kojom su Rimljani opskrbljivali svoje gradove i republike u 5. stoljeću bez ikakvih pumpi i moderne tehnologije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...