Gradski direktori uglavnom bez komentara na plaću Davida Gunjevića, no između redova pozivaju na vrednovanje odgovornosti posla

Prije dva dana gradonačelnik Zadra Branko Dukić reagirao je na iznos plaće direktora KK Zadar Davida Gunjevića, kojem bruto plaća iznosi oko 19.500 tisuća kuna ( 13 tisuća neto).

Naime, kako navodi Dukić, odlukom iz 2020. godine, propisana je maksimalna bruto plaća za direktore trgovačkih društava u iznosu od 14.750 kuna.

Te bruto plaće pridržavaju se u Čistoći, Vodovodu, Odvodnji, Liburniji… Sve su to trgovačka društva koja imaju dvostruko više zaposlenih i prihoda.

Direktor Čistoće John Ivan Krstičević oprezno je, biranim riječima komentirao plaću direktora KK Zadar Davida Gunjevića.

Ne bih baš komentirao, jer pametnome je dosta! Međutim, svima je jasno kao dan što je odgovornije, biti direktor Čistoće ili KK Zadar! U Čistoći se vidi rad, odnosno nerad. Meni je dovoljno da nas gosti koji posjećuju Zadar hvale, i govore kako nam je grad čist, to me ispunjava zadovoljstvom. Evo, povećali smo i bruto plaće 10 posto djelatnicima Čistoće, naravno ne meni.

Direktor Vodovoda Tomislav Matek bez dlake na jeziku usporedio je odgovornost direktora KK Zadar i Vodovoda.

Prepustio bih zadarskoj javnosti neka procijeni je li veća odgovornost biti direktor Vodovoda, gdje morate voditi brigu o ljudima i vodoopskrbi čitave Zadarske županije, ili biti direktor KK Zadar. Moram istaknuti kako direktori u Nasadima i Obalama i lučicama imaju još i manje od tih 14.750 kuna bruto plaće.

Direktor Liburnije Edvin Šimunov dao je tajnovit odgovor koji puno toga govori.

Nemam nikakav komentar oko iznosa plaće direktora KK Zadra Gunjevića, samim time što ne želim ništa kazati to vam sve govori. Neka ljudi komentiraju, ja neću….

Direktor Odvodnje Grgo Peronja ne razmišlja baš previše o KK Zadar, već dodaje kako direktori komunalnih gradskih firmi zaslužuju puno više od tih 14.750 kuna bruto plaće.

Što da kažem, ja znam koliko ja nosim posla, a znaju i ostali direktori gradskih firmi koliko imaju odgovornosti i posla. Stavit ću sad na stranu plaću direktora KK Zadar, i kazati kako smo mi direktori gradskih komunalnih poduzeća potplaćeni. Plaće su nam preniske!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...