Nova serija HRT-a o pandemiji i potresu: Među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi

Nova hrvatska televizijska serija pod nazivom “Metropolitanci” imat će svoju pretpremijeru na Sarajevo Film Festivalu (SFF) gdje će se natjecati za nagradu publike, potvrdili su u ponedjeljak organizatori najveće regionalne filmske smotre. U okviru programa pretpremijere 28. SFF-a bit će prikazano šest nedavno produciranih dramskih serija iz četiri države regije.

“Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći barem jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode”, izjavila je Tina Hajon, selektorica programa televizijskih serija.

“Metropolitanci” je serija koju je za HRT proizvela Ring produkcija, a režiju potpisuje Igor Šeregi. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić Medančić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Juričić, Barbara Nola i Ljubica Jović.

Godinu i pol nakon snažnog potresa i izbijanja pandemije, u rubno gradsko naselje doseljavaju stanari starog centra grada teško oštećenog potresom, a među ljudima iziritiranim razlikama i promjenama množe se sukobi.

Uz “Metropolitance” u Sarajevu će biti predstavljena bosanskohercegovačka serija “Kotlina” čiju režiju potpisuje oskarovac Danis Tanović te slovenska serija “Trigrad” u produkciji RTV Slovenije. U program su uvrštene i tri serije iz Srbije: “Mama i tata se igraju rata 2”, “Pad” i “U klinču”, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...