Ukrajinci traže od EU da zabrani ulaz ruskim turistima! Provjerili smo koliko ih je boravilo u Zadru: “Ostvarili su 2.593 noćenja”

Europska Unija zbog rata u Ukrajini do danas je poduzela brojne sankcije protiv Rusije. Osim diplomatskih, tu su i one gospodarske.

U okviru njih, europski subjekti ne mogu Rusiji prodavati određene proizvode, a na snazi su i uvozna ograničenja.

Kroz udarac ruskom gospodarstvu, Europa zauzima stav oko aktualnog sukoba i pokušava promijeniti odnose snaga unutar istog.

Danas je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba, pak, otišao korak dalje i pozvao Europsku uniju da zabrani dolazak ruskim turistima.

Tvrdi kako većina njih podržava “genocidni agresorski rat” te kako samo oštra politika može polučiti rezultate.

Treba li pojedinac ispaštati zbog odluka šefova država i drugih visokih dužnosnika? Jer, poznata je ona, sa sankcijama je kao i u nogometu – za crveni karton kriv je pojedinac, ali uvijek pati cijela momčad.

Nakana ukrajinskog ministra ponukala nas je da provjerimo koliko je ruskih turista posjetilo Zadar ovoga ljeta.

U srpnju je u naš grad doputovalo 269 Rusa koji su ostvarili 1.113 noćenja. U kolovozu, doznajemo iz Turističke zajednice Grada Zadra, bilo ih je nešto više. U Zadru su boravila 322 gosta iz Rusije koji su ostvarili 1.480 noćenja.

Ukupno, kroz najprometnije ljetne mjesece, na području grada odmarao je 591 Rus, a broj ostvarenih noćenja penje se na 2.593.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...