Butković o mjerama: “Od danas reguliramo i cijenu plina u bocama. Bit će oko 25 posto niža”

Ministar prometa Oleg Butković osvrnuo se na poskupljenja koja zabrinjavaju građane Hrvatske. Cijene iz dana u dan rastu sve više, a napokon je reagirala i Vlada sa mjerama.

– Gledali smo ravnomjerno donijeti mjere, a od ponedjeljka ćemo regulirati plin u bocama tako da će oko 25 posto cijena plina u bocama ići dolje – rekao je u Dnevniku Nove TV.

Butković kao i ministar financija Marko Primorac smatra da Dalmacija novim mjerama nije zakinuta.

– U Rijeci postoji plin, tako da… Naravno, nemaju sva kućanstva plin, ali 2500 kW/h polugodišnje potrošnje za kućanstvo obuhvaća oko 87,5 posto ukupnih priključaka. Ostali očito troše više – kaže.

Građani se boje i nestašice proizvoda onih čija je cijena novim mjerama zamrznuta.

– Ne, ne bojimo. Mi smo vodili dijalog i s trgovcima i prehrambenom industrijom. U kompromisu je doneseno rješenje. Vidjeli ste da su na policama i ulje i ostali proizvodi smanjeni.To ide u korist naših građana i mjere su dobro izbalansirane. U energetskoj krizi će puno pomoći građanima i poduzetništvu – kaže Butković.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...