Mike Tyson u invalidskim kolicima; Mavrović za Antenu: “Žao mi je, imao sam u planu boksati protiv njega!”

Ljubitelji boksa širom svijeta zabrinuli su se kada se sredinom kolovoza legendarni Mike Tyson pojavio u zračnoj luci Miamiju u invalidskim kolicima, Amerikanac nije mogao hodati, objasnivši kako ima problem s išijasom. Mike je priznao kako mu se svako malo leđa upale, a kada se to dogodi ne može hodati, te nije u stanju kada ga uhvate bolovi niti govoriti.

Poznato je kako Mike Tyson već godinama ima problem s leđima, upravo je to i razlog što je prestao s boksom, bio je tjednima zbog išijasa prikovan za krevet, bilo je to 2020. godine. Definitivno je odlučio prekinuti karijeru nakon revijalnog meča sa starim rivalom Roy Jonesom Jr-om.

Nekadašnji hrvatski profesionalni boksač Željko Mavrović (53) imao je u planu boksati s Tysonom u borbi veterana, žao mu je što je “čelični Mike” ima zdravstvenih poteškoća.

Išijas je predio tijela koji je dosta izložen naporima u boksu. U našem sportu prisutan je veliki broj tih rotacija na jednoj i drugoj strani, gdje se snaga nogu prenosi na ruke i na udarce. Tyson je baš bio specifičan po rotacijama u kojima je eskivirao, potom i zadavao žestoke udarce! Osobno sam u karijeri imao nekoliko manjih povreda vezanih za taj lumbalni dio leđa. Šteta, meni bi iskreno bilo drago da je on dobrog zdravlja, pa da se i u ovim godinama ponovno susretnemo u ringu. Godine ipak čine svoje, one nam više ne dozvoljavaju da se ozbiljno bavimo boksom. Velika mi je želja bila odmjeriti snage s nekim iz svoje generacije kao što je Mike Tyson! Stvarno mi je žao što ima problem sa zdravljem. Kako je moje zdravlje? Dobro sam, trčim, skačem i treniram s momcima, imam sparinge, tako da se ne mogu požaliti, kazao nam je Mavrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...