Radovi kod Benje blokiraju put, a hrpa kamenja na privatnoj parceli izlaz na prometnicu. Rubeša: “Naplaćujete li kazne tim ljudima?”

Na današnjem Gradskom vijeću Ante Rubeša govorio je o prometnom kolapsu oko škole Šimuna Kožičića Benje.

Koliko ste kazni naplatili za odbacivanje otpada na parcelama privatnih vlasnika? Konkretno, referiram se na jedno brdo koje je bilo skoro sedam, osam godina na poziciji kod škole Šimuna Kožičića Benje. Vlasnik je tu, u strahu od asfaltiranja i prolaska puta, bacio hrpu građevinskog materijala, odnosno kamenja. Ta hrpa je napokon odnešena zbog radova na aglomeraciji, ali sada su dvije nove hrpe malo dalje u toj ulici. Njima se sprječava prolaz. Odvodnja kopa cestu kod škole, bez ikakve najave su blokirali cijeli kvart i sad ljudi misle da mogu proći putem iza centra Mocire, ali dočeka ih hrpa građevinskog otpada. Bez ikakvih posljedica, kazao je Rubeša.

Provjerili smo stanje na terenu. Iz pravca Puta Dikla, dolaskom do škole, nemoguće je nastaviti vožnju prema Petrićima. Radnik kojeg smo tamo zatekli kazuje nam da možemo zaobići bager koji je pozicioniran ispred ulaza u školu, ali potom možemo samo skrenuti desno, u malenu uličicu koja nas ponovno vraća na Put Dikla, odnosno ulicu Denisa Špike.

Kako je zatvorena i ulica Asje Petričića koja vodi prema sportskom centru Mocire, logično je skretanje u ulicu Brune Bušića uz školski centar Mocire. Dolazimo do novih zgrada, ali na zemljanu površinu koja se naslanja na školsko dvorište, ne može se izaći. Ovdje su, kao što je Rubeša spomenuo na sjednici, dvije velike hrpe kamenja koje blokiraju put.

Pogledajte u galeriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...