Zmago Sagadin o odlascima mladih igrača iz KK Zadar: “Bježe iz kluba jer ih nitko nije gurao prema naprijed!”

Slovenski stručnjak Zmago Sagadin (70), nekadašnji trener KK Zadar u razgovoru nam je kazao kako je financijska nesigurnost u klubu, kao i nepovjerenje u mlade igrače razlog njihova odlaska, dok trenera Danijela Jusupa smatra velikim fanatikom i radnikom.

Kakvo mišljenje imate o Danijelu Jusupu?

Jusupa dobro poznajem, bio je moj igrač još dok sam vodio juniorsku reprezentaciju Jugoslavije. O njemu imam samo dobro mišljenje, totalni je fanatik i radoholičar! Jusup će, uvjeren sam, raditi ‘ko crnac! Samo ne znam hoće li mu biti osigurana financijska sredstva kako bi mogao normalno raditi, vrlo važno je da u klubu bude stabilna situacija! Svima je poznato kako su igrači skloni štrajkati, ako ih se ne plaća na vrijeme. U Zadru je takvo stanje već godinama i nisam baš siguran da će u budućnosti biti nešto bolje.

Znači smatrate da stanje u KK Zadar nije dobro?

Svakako nije dobro! Ponavljam još jednom, u klubu vlada financijska nesigurnost koja ga u potpunosti ubija već dugi niz godina. Dok se to ne stabilizira KK Zadar će biti na periferiji, u takvoj besparici u ovim teškim vremenima klub će jedva preživjeti.

Dosta mladih igrača već je napustilo klub?

Ništa čudno, to je bilo i za očekivati. Igrači napuštaju KK Zadar upravo zbog nedostatka novca, s druge strane mladi igrači bježe iz kluba iz još jednog razloga, nitko ih nije gurao sistematski prema naprijed! Odlaze u druge klubove, jer ne vjeruju da u takvoj sredini mogu postati igrači!

Kako stvoriti jednog kvalitetnog mladog igrača?

Moja filozofija je uvijek bila rad s mladima kroz jednu masovnost u školama košarke. Mislim da bi klubovi morali raditi na selekciji i sistematskoj produkciji kvalitetnih igrača iz omladinskog programa, za potrebe seniorske momčadi. Moja poruka KK Zadru je da svaku godinu barem dva igrača moraju gurnuti prvi plan, u seniorsku momčad!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...