RAZGOVOR Zmago Sagadin: “Hrvatska i Slovenija su smiješne, ne možemo kriviti Srbe koji su snalažljivi!”

Nekadašnji trener Zadra, slovenski košarkaški stručnjak Zmago Sagadin (72), u razgovoru nam je otkrio – koliki su izgledi igrača Danijela Jusupa u četvrtfinalu play-offa ABA lige protiv Budućnosti, iskusni trener dotaknuo se i ostalih tema vezane za regionalno natjecanje.

Zadar se potrošio jer sezona je duga, uz to, igrali su i s malim brojem igrača. Ukupno gledajući, napravili su dobar posao u ABA ligi. U uzvratu Zadar će teško pobijediti Budućnost, nije nemoguće, ali ponavljam, teško. Jedino što nije dobro jest to što nisu izbacili – barem dva do tri mlada igrača kako bi držali kontinuitet kroz sezonu, govori Zmago i nastavlja:

U mnogim košarkaškim sredinama u regiji, pa tako i u Hrvatskoj, govori se kako je ABA liga nepotrebna te da mogu igrati svoje domaće prvenstvo – a mogu sami vraga! Domaća prvenstva u Hrvatskoj, Srbiji i ostalim državama u regiji – su ne samo slaba, nego i smiješna, osvrnuo se i na financijska ulaganja u košarku:

Srbi daleko najviše ulažu, dok Hrvatska više nema niti jedan klub koji igra u europskom natjecanju. I još nešto, ni Hrvati, a ni Slovenci – ne proizvode mlade igrače, ne rade selekciju – ništa! Pravila ABA lige bila su bolja u prošlosti – kada više od dva kluba iz jednog grada nisu smjela igrati. Evo, Beograd ima već četiri kluba u ABA ligi, nadam se da neće biti i petog. Ne možemo kriviti Srbe koji su snalažljivi – pa pronađu kontakt s državom – koja ulaže u Crvenu zvezdu i Partizan. U tome nema ničeg lošeg. Pitam se zašto i Hrvati i Slovenci ne stupe u kontakt s državom – kako bi košarka postala zanimljiva. Slovenija i Hrvatska su u košarkaškom smislu smiješne, ne vrijede ni u ABA ligi, a s europskim natjecanjima nemaju kontakt, o ulasku Dubaija u ABA ligu govori:

Ulazak Dubaija u ABA ligu jest trčanje za novcem, jedino je to razlog. Košarku u Dubaiju nitko neće gledati i bit će prazna dvorana, a košarka se igra zbog navijača. Neprirodno je sve, neće dugo trajati ovo s Dubaijem, za kraj je poručio:

Riješena su sva dugovanja koja je KK Zadar imao prema meni, mirno živim svoj umirovljenički život i nema potrebe da se nerviram i ugrožavam zdravlje, zaključio je Zmago Sagadin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...