Marko Vučetić o Gunjevićevoj plaći: “Ako postoji interes na tržištu, normalno je da ide tamo gdje će biti plaćen adekvatno!”

Glavna skupština KK Zadar održat će se sutra u utorak, 18. listopada u 13 sati u prostorijama Kluba, jedna od točaka dnevnog reda bit će i korekcija plaće direktoru Davidu Gunjeviću, i to u visini ostalih plaća direktora gradskih firmi. Hoće li Gunjević pristati na smanjenje plaće ostaje za vidjeti.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić dotaknuo se i sporne plaće direktora KK Zadar.

Mora li se Gunjević držati odluke o visini svoje plaće i prihvatiti smanjenje iste, i to u visini primanja ostalih direktora gradskih tvrtki?

Polemike ne smije biti, ako postoji odluka o plaćama direktora gradskih tvrtki, onda takva odluka treba vrijediti za sve, pa tako i za direktora KK Zadar Davida Gunjevića! Ako je nekom ta odluka sporna, u smislu da ti limiti ne odgovaraju složenosti posla i da bi plaće trebale biti veće, onda bi trebali odustati od takve odluke i promijeniti je, ali dok je god na snazi, u nju se treba uklopiti i Gunjević! Ako postoji interes na tržištu onda je normalno da Gunjević ide tamo gdje će biti plaćen adekvatno, ako mu je plaća motiv!

Za kada je zakazana nova sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra?

Ovisi o materijalima koje prikupi gradska uprava, ali imamo sjednicu u kojoj se usvaja proračun, u studenom će svakako biti nova sjednica. Moguće da će i točka dnevnog reda biti i rasprava o novom kreditu KK Zadar, ali imamo i proračun pa ćemo vidjeti koji su prijedlozi u proračunu za 2023. godinu, i hoće li doći do povećanih potraživanja od strane KK Zadar. Moram još jednom istaknuti kako sam protiv bilo kakvih dodatnih zaduženja za KK Zadar. Svi znamo da je kriza i da je teško pronaći sponzore, ali onda sukladno tome u klubu trebaju biti svjesni situacije i smanjiti potraživanja prema Gradu Zadru, a ne da se ide u nove kredite! KK Zadar je već postao i emocionalno opterećenje našim građanima.

Je li se možda plašite da će vas Zadrani smatrati mrziteljem KK Zadar?

Nije me uopće briga, isto tako ja i njima mogu reći da mrze Grad Zadar, zadarsku djecu, suvremenost i socijalne programe! Smatram da KK Zadar volim više nego ovi koji ga mržnjom dovode do minusa!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...