Britanski konzervativac izbačen iz stranke zbog usporedbe cijepljenja s Holokaustom

Vladajuća britanska Konzervativna stranka je iz svog parlamentarnog bloka izbacila zastupnika koji je cijepljenje protiv covida-19 usporedio s Holokaustom. Simon Hart, konzervativac zadužen za disciplinu stranačkih kolega, rekao je da je zastupnik Andrew Bridgen “prešao granicu”.

– Dezinformacije o cjepivu uzrokuju štetu i koštaju života, naglasio je Hart i najavio suspenziju Bridgena s trenutačnim učinkom, do službene istrage. Ta odluka znači da se Bridgen više ne smatra članom torijevskog bloka unutar parlamenta, što smanjuje većinu premijera Rishija Sunaka.

Bridgen, dugogodišnji kritičar cjepiva protiv koronavirusa, ranije na Twitteru je objavio poveznicu na članak o nuspojavama cjepiva, dodavši: – Kao što mi je jedan kardiolog konzultant rekao, ovo je najveći zločin protiv čovječanstva od Holokausta.

Vladajući konzervativci brzo procjepljivanje Britanije smatraju jednim od glavnih postignuća na vlasti, tvrdeći da je cjepivo spasilo nebrojene živote i omogućilo zemlji da brzo napusti politiku lockdowna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...