HAK upozorava na zimske uvjete, zatvorene brojne ceste, u prekidu brojne trajektne i katamaranske linije

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Savjetujemo vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:

iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca;
iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar prema Kikovici (DC3) i obrnuto.

Za sav promet zatvoreni su (zbog vjetra):

dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27);
dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
Krčki most;
Paški most.

U prekidu su:

trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Zadar-Silba-Mali Lošinj, Supetar-Split, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Ubli-Vela Luka-Split, Prapratno-Sobra i Orebić-Dominče;

katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Dubrovnik-Šipan-Mljet.
brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Orebić-Korčula i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...