Na Sveučilištu održana promocija prvostupnika Pomorskog odjela

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u petak je održana svečana promocija prvostupnika Pomorskog odjela, na kojoj je promovirano 15 sveučilišnih prvostupnika inženjera Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa i 38 sveučilišnih prvostupnika/prvostupnica inženjera/inženjerki Nautike i tehnologije pomorskog prometa.

U ime Pomorskog odjela prvostupnicima, njihovoj rodbini i prijateljima, dobrodošlicu je izrazio pročelnik doc. dr. sc. Luka Grbić. Zahvalio je svima koji su odabrali jedan od ovih dvaju studija, uvjeren da će imati priliku za koju godinu čuti da je netko od njih postao zapovjednik ili upravitelj na najvećim brodovima na svijetu.

– U ovom trenutku vjerojatno mislite da ne znate ništa, da ne znate otploviti brodom iz matične luke, a da ste izlaskom s fakulteta sve to trebali znati. No sve to ćete naučiti na vašim asistenturama ili kadeturama. Ono u što smo sigurni je da vam je Pomorski odjel dao takav intelektualni instrumentarij, da vas je osposobio za samostalno i kritičko razmišljanje koji će vam omogućiti da odgovorite i najtežim izazovima koji su ispred vas. Izuzetno duga tradicija pomorstva Zadra i Zadarske županije, obnovljena najmlađim obrazovnim kadrom te najmodernijom opremom, daje nam za pravo da možemo kazati da imamo model obrazovanja koji je jedinstven i najbolji kako za nacionalne tako i za međunarodne okvire, istaknuo je pročelnik Grbić.

Cjeloživotno obrazovanje u pomorstvu je „conditio sine qua non“, a ono što su do sada trebali naučiti i implementirati u svoj poziv su dosljednost, odlučnost, tolerancija i poštovanje.

– Neka vam izgovorena riječ bude svetinja, jer na brodu važnost izgovorene riječi je neprocjenjiva, poručio je Grbić, poželjevši da neki od njih od sljedeće akademske godine zaplove na diplomskom studiju Pomorskog odjela „Organizacija u pomorstvu“, koji je uspješno započeo s radom.

Promovirani su sljedeći sveučilišni prvostupnici – inženjeri Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa: Mario Franić, Franko Franov, Jačan Gordan, Filip Knežević, Luka Josip Krističević, Ivan Lonić, Roko Lonić, Augustin Ptičar, Luka Viduka, Igor Jović, Denis Kozina, Duje Marić, Frano Paro – Vidolin, Rino Školjarev, Luka Zdrilić.

Sveučilišni prvostupnici/prvostupnice inženjeri/inženjerke Nautike i tehnologije pomorskog prometa: Franko Aralica, Šime Babin, Josip Bakota, Neno Bakota, Ivan Bilan, Ivan Bilaver, Domagoj Bogović, Filip Bračić, Antonio Ćurković, Donald Dukić, David Ivankov, Jurica Jelovčić, Josipa Jerolimov, Lovre Kaštropil, Viktor Kolanović, Dario Košpić, Irena Krneta, Danijel Kutija, Mauricio Lucin, Mario Lukin, Gabrijel Majica, Ivica Maras, Petar Maraš, Lovre Marfat, Tonči Mašina, Tomislav Mavra, Lukas Mijailović, Kristian Miletić Bošković, Marcelo Mišlov, Carla Mladenović, Antonio Pribil, Ante Strenja, Dino Šango, Marijan Špaleta, Bruno Tadić, Tomislav Tolić, Roko Travica, Mate Vidaić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...