Vlada objavila nove cijene ulja, šećera, mljevenog mesa…! Ograničenje će trajati do 31. ožujka

Održana je sjednica Vlade na kojoj je utvrđeno da će oni koji nisu vratili cijene na onakve kakve su bile 31. prosinca snositi novčane kazne.

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je kako će se mijenjati cijene koje su ograničene za devet proizvoda. Podsjetio je da je Vlada u rujnu prošle godine donijela odluku da se cijene tih proizvoda ograniče za skoro 30 posto.

“Ovom odlukom predlaže se da cijena ulja i mljevenog mesa smanji za dvije kune, a šećera i svinjske lopatice da se poveća za dvije kune”, rekao je Filipović.

Ograničenje će trajati do 31. ožujka.

Cijena suncokretovog ulja, koja je bila ograničena do 15.99 kuna, tj. 2.12 eura, sada ne smije prelaziti 1.86 eura. Najviša maloprodajna cijena bijelog kristalnog šećera po kilogramu do sada nije smjela prelaziti cijenu od 7.99 kuna, tj. 1.06 eura, a novom odlukom se utvrđuje da ne smije prelaziti 1.33 eura.

Najviša maloprodajna cijena za svinjsku lopaticu bez kostiju do sada nije smjela prelaziti cijenu od 24.99 kuna (3.32 eura) po kilogramu, a sada se povećava na 3.58 eura. A najviša maloprodajna cijena za svinjsko mljeveno meso u pakiranju do 1 kilogram, koja do sada nije smjela prelaziti cijenu od 32.99 kuna (4.38 eura), sada se smanjuje na 4.11 eura, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...