Enio: “Bili smo kočničari, fašisti, a tri amandmana su zakonita! Tek nakon isprike Dukića nama i narodu možemo zajedno sjesti”

Komentar na odluku Ministarstva financija koje je jučer potvrdilo onu gradonačelnika Branka Dukića o obustavi proračuna za 2023. godinu, zatražili smo od Enija Meštovića iz Nezavisne liste, grupacije koja je uz SDP i Akciju mladih, prozvana zbog formiranja “nezakonitih” amandmana.

Ajmo prvo postaviti pitanje. Što je to nezakonito? Je li to proračun predložen bez većine u Gradskom vijeću ili predloženi amandmani izglasani većinom? Nama su otpočetka dani nezakoniti izvori, pozicije odakle možemo financirati naše amandmane. Svi oni su napisani itekako kvalitetno i dobro, ali nezakonito je bilo od izvršne vlasti na koji način nam nisu dali doći do izravnih pozicija, kazuje Meštrović.

Interesantno, u odluci Ministarstvo financija koja je dospjela u ruke javnosti, upoznaje nas, stoji kako su tek tri amandmana nezakonita.

Na kraju, od sve halabuke, da je to toliko nezakonito, da smo mi kočničari, fašisti, teroristi, ispada da je 11 amandmana ne nezakonito, nego nemaju uporište koje nam nisu ni dali. Tri su čak zakonita. Od ukupno 44 amandmana, naša ih lista ima 9, od čega tek dva nemaju uporište. A naši amandmani su toliko mizerni što se tiče postotka gradskoga proračuna. Ovo je sve rađeno samo s jednim ciljem – da se sruši Gradsko vijeće, mišljenja je.

U današnjem obraćanju, gradonačelnik je izjavio kako će akteri Gradskog vijeća koji su stvorili problem, taj isti problem morati riješiti.

Enio ima drugačije planove. Zahtjeva ispriku koja je za njegovu struju preduvjet bilo kakvih sastanaka s Brankom Dukićem.

Prvo ću tražiti od gradonačelnika da se ispriča nama i svim građanima zbog uvreda i blokiranja gradskog proračuna. Tek kada to napravi možemo sjesti i razgovarati što dalje raditi. Moraju se postaviti jasni uvjeti na koji će način biti ispunjeni naši amandmani. Ako to ne može obećati ili ne želi, onda tražimo njegovu ostavku, a dajemo je i mi te idemo na izbore! Ako ni to ne želi, onda će upravo gradonačelnik odvesti ovaj grad u blokadu do Ustavnog suda. To je zaslužio s obzirom na to što je nama napravio, jer proračun se ne radi bez većine godinu dana i onda ga se servira zadnjih sedam dana na način – ili ga uzmite ili ste neprijatelji, zaključuje Meštović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...