Izvanredno stanje na cestama; Filius: “Zimska služba nam je prioritetna djelatnost, osigurali smo prohodnost i cesta koje nisu u našoj nadležnosti”

Veljača prevrtača pokazala je svoje pravo lice. Na cestama diljem zemlje nastao je potpuni kaos zbog ogromne količine snijega, vjetra i kiše. Putevi prema Dalmaciji su blokirani.

O izvanrednom stanju na cestama razgovarali smo s Franom Stjepanom Škarom, direktorom tvrtke Filius d.o.o. koji je još uvijek na terenu.

Prije svega želimo napomenuti kako smo izuzetno socijalno osjetljivi i da nam je zimska služba trenutno prioritetna djelatnost. S jučerašnjim danom stožer zimske službe Filius d.o.o. je već u ranojutarnjim satima proglasio treći stupanj pripravnosti za sve dionice županijskih i lokalnih cesta koje su se našle pod pojačanim snježnim pokrivačem, dok aktivno vršimo aktivnosti iste od mjeseca studenog. Sve ekipe zimske službe, tijekom protekle noći čistile su i posipavale prometnice kako bi građani ujutro sigurno i nesmetano mogli na svoja odredišta te će vršiti isto u narednim danima crvenog alarma izdanog od strane Državnog hidrometeorološkog zavoda. Isto tako bi na zamolbu policije kolegijalno pristupili osiguravanju prohodnosti prometa na cestama i koje nisu u našoj nadležnosti, a u stalnom smo kontaktu s ostalim institucijama i društvima od javnog interesa, prije svega sa županijskom upravom za ceste na čelu s ravnateljem Brankom Kutijom koji uz našu službu također stručno, profesionalno i odgovorno pristupaju trenutnoj problematici kao i s načelnicom Stožera Civilne zaštite Općine Gračac, gđicom Turbić pod čijom je ingerencijom otvoren prihvatni centar za sve sudionike u prometu koji su odsječeni od ostatka Hrvatske te apeliramo na sve građane ako ne moraju da ne kreću na put. Operativno, organizacijski i tehnički spremni smo 24 sata na dan, kazao nam je direktor Škara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...