U Saboru burna rasprava o opozivu Plenkovića: Jandroković zastupnicu nazvao lažljivicom i klevetnicom

Na prijedlog 33 oporbena zatupnika prvi put otkako je u listopadu 2016. preuzeo dužnost premijera u Hrvatskom saboru raspravlja se u o opozivu Andreja Plenkovića.

Sve je inicirao Domovinski pokret koji je u suradnji s oporbom prikupio potpise kako bi taj prijedlog ušao u saborsku proceduru.

Kao razlozi opoziva premijera Plenkovića navode se brojni razlozi: od afere Janaf, milijardu kuna izvučenih iz Ine do zatvaranja rafinerije u Sisku, neuspjele obnove i zdravstvene reforme pa sve do aktualne SMS afere u koju je uključen najuži krug premijerovih ljudi.

Tom prigodom, u Saboru je došlo do prepucavanja između Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i zastupnice Karoline Vidović Krišto.

– Vi ste lažljica i klevetnica!, rekao je Jandroković Karolini Vidiović Krišto koja je iznijela otužbe na njegov račun, prenosi Danas.hr.

– Vi ste nepogoda za hrvatski sabor, odgovorila mu je Krišto.

– Ajde klevetnice, prestanite govoriti, ponovno se obratio Krišto Jandroković.

– Nemate prava vrijeđati zastupnike, istaknula je Krišto.

Nakon toga, dogodio se niz povreda poslovnika zastupnika koji su intervenirali zbog toga što je Jandroković mimo poslovnika uzeo riječ i obratio se Krišto. Za vrijeđanje Vidović Krišto zastupnici su prigovorili Jadrokoviću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...