Iako se dodjela još nije održala, mnogi smatraju da je već odlučeno tko će dobiti Oscara za najboljeg sporednog glumca

Iako su glumačke kategorije na ovogodišnjim Oscarima poprilično neizvjesne, jedna je po mnogima skoro već i odlučena. Riječ je o kategoriji za najboljeg sporednog glumca.

Naime, Ke Huy Quan osvojio je sve dosadašnje nagrade za sporednu ulogu u filmu Sve u isto vrijeme te se čini gotovo sigurnim da će osvojiti i Oscara. Odnosno, mnoge će iznenaditi ako ga ne osvoji, prenosi Index.

Inače, Ke Huy Quan je kao dijete glumio u filmovima Indiana Jones i ukleti hram i Goonies.

Napeto u ostalim kategorijama

Tri su favorita u utrci za najbolju glavnu mušku ulogu: Austin Butler (Elvis), Brendan Fraser (Kit) i Colin Farrell (Duhovi otoka). U kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu Cate Blanchett je već duže vrijeme favoritkinja za svog trećeg Oscara zbog uloge u filmu Tar, no polet filma Sve u isto vrijeme bi mogao dovesti Michelle Yeoh do povijesne pobjede, kojom bi postala prva Azijka koja je osvojila nagradu.

Utrka za sporedne ženske uloge je možda još i tješnja. Angela Bassett iz filma Black Panther: Wakanda zauvijek, prva glumica koja je nominirana iz Marvelovih filmova o superherojima, natječe se protiv zvijezde Jamie Lee Curtis iz Sve u isto vrijeme i Kerry Condon iz Duhova otoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...