Lički dio Zadarske županije bez struje, domaćinstvima dostavljaju male agregate

U Srbu koji pripada Zadarskoj županiji, Donjem Lapcu, Štikadi i u podvelebitskom Primorju od Karlobaga do Barić Drage, još je stotinjak korisnika bez struje, doznaje Hina u Elektrolici gdje očekuju da će se stanje normalizirati.

Ukupno je zbog vrlo loših vremenskih uvjeta bez struje u županiji bilo oko 900 korisnika, napominju iz Elektrolike. Na otklanjanju kvarova na dalekovodima, uzrokovanih olujnom i orkanskom burom i visokim i vlažnim snijegom, u proteklih nekoliko dana u ličkim prostranstvima i u podvelebitskom Primorju radi 80 montera podijeljenih u 12 ekipa.

Nekim je kućanstvima Elektrolika dostavila strujne agregate, na dva mjesta na karlobaškom području su veliki agregati, od 70 i 160 kW, koji napajaju dvije trafostanice, tako da struje ima puno domaćinstava, iako se kvar nije mogao otkloniti, dodao je. U još dvadesetak domaćinstava dostavljeni su mali agregati.

U općini Donji Lapac u naselju Nebljusi te u Srbu toliko je nepristupačan teren i veliki kvarovi da pokušaji još nisu dali rezultate, rekao je direktor Božo Marković i obećao korisnicima, kojih je do stotinu, da će danas svakako nastojati riješiti kvar, ne bude li novih pogoršanja vremena.

Isto se očekuje za Štikadu kod Gračaca gdje je trinaest kućanstava bez struje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...