Andrić, voditelj Službe civilne zaštite: “Vodostaj je još uvijek ispod mosta negdje 230 centimetara, ali nije ništa alarmantno kao što je bilo”

Danas je situacija u Obrovcu daleko bolja nego što je bila u ponedjeljak i utorak jer grad više nije poplavljen, a Zrmanja se vratila u korito.

Na terenu su i dalje sve žurne službe koje danas sudjeluju i u raščišćavanju posljedica nemile poplave čiji su nas prizori šokirali.

– Voda se povukla, odnosno ispumpavanje još uvijek traje iz pojedinih šahtova na podruju u blizini škole kako bi se smanjio u tim crpnim pumpama uopće vodostaj vode koja se još uvijek zadržava, a što se tiče prometnice u staroj jezgri koja je bila poplavljena, tamo više u stvari nema vode i pristupilo se čišćenju objekata. Ljudi čiste svoje objekte, pomažu i vatrogasci i Grad i druge službe koje su tu na terenu, saznali smo od Miroslava Andrića, voditelj Službe civilne zaštite koji se i dalje nalazi u Obrovcu.

– Još je jučer Stožer civilne zaštite Grada Obrovca poslao jedno priopćenje javnosti, odnosno građanima Obrovca da se obavezno pridržavaju ovih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odnosno da je potrebno napraviti temeljito čišćenje i dezinfekciju prostora prije nego se počnu koristiti ti objekti, mehaničko čišćenje i sigurno dezinfekcija prostora, izbaciti sav tapecirani namještaj u koje je ušla ta voda jer moramo se podsjetiti da je tijekom te poplave došlo do miješanja fekalnih i oborinskih voda, bilo je tu i raznog drugog smeća koje je jednostavno izazvalo onečišćenje i ako je kao takvo ušlo u namještaj, preporuča se da se takav namještaj i baci, podsjeća Andrić na mjere koje su na snazi kako bi se izbjegla eventualna zaraza.

Ono što, pak, veseli, jest da je stanje u tom gradu puno bolje nego što je bilo.

– Što se toga tiče, vodostaj jest još uvijek ispod mosta negdje 230 centimetara trenutno, on varira gore-dolje, ali nije ništa alarmantno kao što je to bila situacija. Štete će se još naknadno utvrditi i još uvijek traju izvanredne mjere obrane od poplava koje su proglasile Hrvatske vode, kazao nam je Andrić.

Što se tiče službi koje su na terenu u Obrovcu, tamo su Hrvatske vode, vatrogasci, Državna intervencijska postrojba Split, Stožer civilne zaštite Obrovca, Crveni križ i gradske komunalne tvrtke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...