“BIJELI DIM” IZNAD SVEUČILIŠTA Josip Faričić novi je rektor, mandat mu počinje 1. listopada

Na današnjoj redovitoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru izabran je za rektora Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić za mandatno razdoblje od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2027. godine.

Prof. dr. sc. Josip Faričić završio je studij geografije i povijesti na Filozofskom fakultetu u Zadru Sveučilišta u Splitu 1998., poslijediplomski studij Geografske osnove prostornog planiranja i uređenja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stjecanjem magisterija znanosti 2003., a na istom fakultetu stekao je i doktorat znanosti 2006.

Redoviti je profesor u trajnom izboru na Odjelu za geografiju Sveučilišta u Zadru. Predaje više temeljnih i izbornih kolegija na prijediplomskom, diplomskom i doktorskom studiju. Autor je znanstvenih radova i urednik više knjiga i zbornika radova iz područja kartografije te historijske, regionalne i pomorske geografije. Od 2008. do 2011. bio je pročelnik Odjela za geografiju, a od 2011. tri mandata je obnašao funkciju prorektora Sveučilišta u Zadru.

Prof. dr. sc. Josip Faričić je redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti sa sjedištem u Salzburgu od 2014. godine. Od 2019. član je Znanstvenog vijeća za turizam i prostor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena Republike Hrvatske. K tome, član je više nacionalnih tijela, upravnih vijeća i povjerenstava u sustavu znanosti, visokog obrazovanja i kulture te član Hrvatskoga geografskog društva, Hrvatskoga kartografskog društva i Matice hrvatske.

Rektorici Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijani Vican drugi četverogodišnji mandat završit će 30. rujna 2023., objavili su sa Sveučilišta.

 

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...