Bivša načelnica Gračaca ide u zatvor! Sve je priznala, na zahtjev Josipe Rimac primala je mito!

Bivša gradonačelnica Gračaca Nataša Turbić sporazumno je na Županijskom sudu osuđena na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu i sporednu novčanu kaznu u slučaju protiv bivše državne tajnice Josipe Čuline (ranije Rimac) koji je potekao iz afere Vjetroelektrane, doznaje se na sudu.

Turbić je nakon nagodbe s Uskokom izrečena kazna od godine i pol zatvora, od čega će morati odslužiti pola godine, dok joj je preostali dio kazne uvjetovan time da u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Kako je u istražnom zatvoru bila nepuna dva mjeseca, Turbić će provesti iza rešetaka nešto više od četiri mjeseca. Uz to, izrečena joj je sporedna novčana kazna od 10.000 eura, a oduzeta joj je i protupravna imovinska korist od 5500 eura.

Bivša HDZ-ova gradonačelnica Gračaca priznala je optužbe prema kojima je na zahtjev Josipe Rimac, od kraja 2019. do svibnja 2020., za mito od 5500 eura namještala natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima.

Turbić je 11. okrivljenica koja se nagodila s tužiteljstvom u predmetu kojim je obuhvaćeno ukupno 27 osumnjičenih za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta i uzgoj stoke na krškim pašnjacima i slično.

Krajem travnja je na temelju nagodbe osuđen nekadašnji kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija, također na djelomično uvjetnu kaznu od godinu i pol zatvora sa četverogodišnjim rokom kušnje s time da šest mjeseci mora, a dobio je i novčanu kaznu od 10.400 eura.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...