Braća Sinković u polufinalu Europskog prvenstva

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u polufinale dvojca na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava na Bledu u Sloveniji. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su najbrži s vremenom 6:26.79 ostavivši iza sebe posadu Italije (6:30.28) i posadu Estonije (6:40.73).

– Završila je prva utrka. Bila je dobra i teška, a Talijani su bili odlična konkurencija. Drago nam je da smo imali jednu tešku utrku prije polufinala  i finala, rekao je Valent Sinković.

– Očekivali smo od Talijana da će biti dobri – to su i pokazali, ali na kraju smo ih pobijedili. Dosta je teško bilo, vjerujemo da možemo još bolje i idemo dalje u polufinale, dodao je Martin Sinković.

Polufinale je na rasporedu u subotu, 26. svibnja od 10:56 h.

Sestre Ivana i Josipa Jurković s vremenom 7:13.74 zauzele su drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a prve su bile Nizozemke s vremenom 07:08.01. Posada Nizozemske osigurala je direktan plasman u fin ale, dok će sestre Jurković kroz repasaž pokušati izboriti svoje mjesto u finalu.

– Konačno smo se poklopile, vratile smo se starom zaveslaju. Izborile smo drugo mjesto koje nas nažalost nije dovelo do finala, ali što je tu je. Sutra imamo repasaž gdje prve dvije posade idu u finale A i to nam je cilj. Danas smo ostvarile zadani cilj, što je bio revanš protiv Španjolki i Čehinja da dokažemo na kojem smo nivou i da vrijedimo duplo više od onoga što smo pokazale u Zagrebu, rekla je Josipa Jurković.

Repasaž je na rasporedu sutra, 25. svibnja od 10:30 h.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...